Μέρκελ-Γιούνκερ για την ελληνική οικονομία

Στο επίκεντρο της συζήτησης της Γερμανίδας καγκελαρίου και του προέδρου του Eurogroup οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει ο προέδρος του Eurogroup, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων κι οι τελευταίες εξελίξεις της κρίσης στην Ελλάδα, ενόψει της έκθεσης που ετοιμάζει η τρόικα.

«Δεν μπορώ να πω, αν ο κ. Γιούνκερ θα αναπτύξει τη συγκεκριμένη ιδέα», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση Γιούνκερ να αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα ένα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης, κατά το πρότυπο του ιδρύματος «Τρόιχαντ», που διεκπεραίωσε τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ανατολική Γερμανία, μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών, στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Ο εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «όπως και στο παρελθόν, υπάρχει μια στενή ανταλλαγή ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις» Βερολίνου και Αθήνας.

Η συνάντηση Μέρκελ - Γιούνκερ θα είναι κλειστή και μετά το πέρας της δεν θα υπάρξουν δηλώσεις.
Πρόκειται για μία «κατ΄ ιδίαν ανταλλαγή απόψεων, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει, κάθε τόσο, η κα Μέρκελ με ευρωπαϊκές προσωπικότητες», είπε ο κ. Ζάιμπερτ.

Παρέπεμψε μάλιστα στις αντίστοιχες συναντήσεις που είχε η κα Μέρκελ στο πρόσφατο παρελθόν με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Αιτιολόγησε δε το ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις, λέγοντας ότι «εάν μετά από κάθε συνάντηση παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους, αποκτά μια τυποποίηση, που κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα και αυτός δεν είναι ο σκοπός αυτών των συναντήσεων».
Πηγή: skai.gr