Παρθενική πτήση της Air China στην Αθήνα

Την πρώτη αεροπορική πτήση από το Πεκίνο προς την Αθήνα υποδέχθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Το αεροπλάνο της Air China προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο και ακολούθησε εκδήλωση για την υποδοχή της κινεζικής αποστολής. Ο κ. Νικητιάδης καλωσόρισε τους επιβάτες μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη, ο οποίος ήταν μεταξύ των επιβατών της πτήσης και δήλωσε ότι: « σήμερα άνοιξε μια μεγάλη λεωφόρος μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Είναι στο χέρι μας να την γεμίσουμε με χιλιάδες, με εκατομμύρια κόσμο. Είμαι βέβαιος ότι θα το επιτύχουμε και γρήγορα η πτήση θα γίνει απευθείας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό και επτά ημέρες την εβδομάδα».

Στην τελετή υποδοχής της κινέζικης αποστολής ,επικεφαλής της οποίας ήταν ο αναπληρωτής διευθυντής της Κινεζικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Xia Xinghua, παραβρέθηκαν ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνας κ. Luo Linquan, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ν. Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθηγητής Στράτος Παπαδημητρίου και ο γενικός διευθυντής κ. Γιάννης Παράσχης.

Ο κ. Νικητιάδης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους επισήμανε ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπρόσθετα στον χαιρετισμό που έκανε ο υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:«η αεροπορική αυτή σύνδεση, αποδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η έναρξη της σημερινής πτήσης μεταξύ Πεκίνου Αθήνας μέσω Μονάχου αποτελεί το πρώτο μόνο βήμα για την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών. Διατηρούμε, την πεποίθηση ότι στο επόμενο διάστημα με τις προσπάθειες που θα καταβάλουμε και δεσμευόμαστε γι’ αυτό, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια για ευκολότερη και ταχύτερη θεώρηση βίζας των Κινέζων υπηκόων προς την Ελλάδα, το τουριστικό ρεύμα θα εξελιχθεί σε τέτοιο επίπεδο που θα επιβάλει εκ των πραγμάτων την καθιέρωση πτήσης χωρίς ενδιάμεσο σταθμό σε καθημερινή βάση. Θεωρώ βέβαιο ότι με την πτήση που εγκαινιάζεται σήμερα διασφαλίζουμε το πιο σημαντικό όχημα για την ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας μεταξύ των χωρών μας, την προβολή και την προώθηση αμοιβαίως του πολιτισμού και της ιστορία μας και παραλλήλως την ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών φορέων και των ταξιδιωτικών γραφείων των δύο χωρών για την ανάπτυξη του τουρισμού».
Πηγή: skai.gr