Στρατηγική συνεργασία Olympic Air και Kυπριακών Aερογραμμών

Τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Olympic Air και Κυπριακών Αερογραμμών παρουσίασαν χθες οι Εκτελεστικοί Πρόεδροι των δύο ομίλων, κ. Γιάννης Καρακαδάς και κ. Γιώργος Μαυρόκωστας. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η προσφορά ενός ενιαίου πακέτου ποιοτικών υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και ενός μοναδικού ανταγωνιστικού προϊόντος, που θα εκμεταλλεύεται το δίκτυο και τις υπηρεσίες των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται:

1. ΔΙΚΤΥΟ
• Πτήσεις κοινού κωδικού σε όλα τα τακτικά δρομολόγια της Olympic Air και των Κυπριακών Αερογραμμών μεταξύ των μεγάλων ελληνικών αεροδρομίων (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Ρόδου) και της Κύπρου. Το κοινό πρόγραμμα πτήσεων αντιπροσωπεύει το 60% του συνόλου των πτήσεων που προσφέρουν όλες οι εταιρίες για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

• Επέκταση της συμφωνίας πτήσεων κοινού κωδικού σε 15 προορισμούς εσωτερικού του δικτύου της ΟΑ, με marketing αερομεταφορέα τις Κυπριακές Αερογραμμές (οι πτήσεις εκτελούνται με αεροσκάφη της Olympic Air ενώ οι Κυπριακές Αερογραμμές χρησιμοποιούν τον δικό τους κωδικό). Η συμφωνία αυτή προσφέρει στον καταναλωτή 364 πτήσεις την εβδομάδα στο εσωτερικό της ελληνικής αγοράς, με ένα σύνολο 38.500 προσφερομένων θέσεων. 

• Εφαρμογή συμφωνίας πτήσης κοινού κωδικού στη γραμμή Λάρνακα - Δαμασκός του δικτύου των Κυπριακών Αερογραμμών με marketing αερομεταφορέα την Olympic Air, επιτρέποντας την εξυπηρέτηση του ελληνικού κοινού για πτήσεις προς Μέση Ανατολή μέσω Λάρνακας (παράλληλα εξετάζεται η επέκταση της συμφωνίας και για πτήσεις προς και από Βυρηττό).

• Σχεδιασμός πτήσεων κοινού κωδικού στα δρομολόγια της Olympic Air προς και από Βαλκάνια (Βουκουρέστι, Σόφια, Τίρανα, Βελιγράδι)* με marketing αερομεταφορέα τις Κυπριακές Αερογραμμές, προσφέροντας τουλάχιστον μια πτήση ημερησίως προς κάθε έναν από τους βαλκανικούς αυτούς προορισμούς από τη Λάρνακα. (* Εν αναμονή έγκρισης πτητικών δικαιωμάτων)

• Σχεδιασμός ενός μοναδικού μοντέλου δικτύου, που θα συνδυάζει τα δρομολόγια και των δύο εταιριών μέσω Αθηνών και Λάρνακας με σκοπό:

Α. Την αύξηση του μεριδίου χωρητικότητας στην γραμμή Αθήνα - Λάρνακα και συνεπώς την αύξηση των επιλογών του επιβατικού κοινού. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Olympic Air από κοινού προσφέρουν το 63% του συνολικού αριθμού πτήσεων μεταξύ Αθήνας- Λάρνακας.

Β. Τη βελτιστοποίηση της ροής της επιβατικής κίνησης στους κόμβους Αθηνών και Λάρνακας, προσφέροντας χρόνο μετεπιβίβασης 1 ώρας.

Η εφαρμογή του προγράμματος έχει ξεκινήσει από τις 27 Μαρτίου στα δρομολόγια Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα του δικτύου και των δύο εταιριών. Και επίσης στα δρομολόγια των Κυπριακών Αερογραμμών: Λάρνακα - Θεσσαλονίκη - Λάρνακα , Λάρνακα - Ηράκλειο - Λάρνακα, Λάρνακα - Ρόδος - Λάρνακα και Πάφος - Θεσσαλονίκη - Πάφος.

Σταδιακά και μέχρι τις 18 Απριλίου, το πρόγραμμα θα έχει επεκταθεί στα δρομολόγια της Olympic Air και των Κυπριακών Αερογραμμών, στο δρομολόγιο Ηράκλειο - Ρόδος - Ηράκλειο, σε όλα τα δρομολόγια εσωτερικού της Olympic Air, όπως και στα δρομολόγια από (και προς) Αθήνα για Βελιγράδι, Σόφια, Βουκουρέστι, Τίρανα.

2. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
• Σύνδεση προγραμμάτων πιστότητας πελατών των δύο εταιριών (TRAVELAIR & SUNMILES), από τον Ιούνιο του 2011. Στο πλαίσιο αυτό θα προσφέρεται η δυνατότητα στους ταξιδιώτες να κερδίζουν μίλια ταξιδεύοντας με την αεροπορική εταιρία της επιλογής τους (Olympic Air είτε Κυπριακές Αερογραμμές) και να εξαργυρώνουν για δωρεάν εισιτήρια στο δίκτυο των δύο εταιριών.


3. ΕΠΙΓΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
• Διαχείριση και αξιοποίηση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης που προσφέρουν οι δύο πλευρές στα Κυπριακά και Ελληνικά Αεροδρόμια.
• Απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού (στα αεροδρόμια Ελλάδας και Κύπρου), με σκοπό την ενδυνάμωση των παρεχόμενων ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες.

4. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
• Διερεύνηση δυνατοτήτων παροχής υπηρεσιών στους τομείς συντήρησης αεροσκαφών και εκπαίδευσης πληρωμάτων μεταξύ των δύο ομίλων.

Πηγή: skai.gr