Κλείσιμο

Μείωση 19,5% στα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ το 2010

Στα 557,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα μετά από φόρους κέρδη της ΔΕΗ το 2010, μειωμένα κατά 19,5% σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Επιχείρηση.

Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά 25,4% στα 740,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 5.811,4 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 3,6% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Στον κύκλο εργασιών συμπεριλαμβάνεται ποσό 194,5 εκατ. ευρώ, που αφορά τη συμμετοχή χρηστών του δικτύου ηλεκτροδότησης για τη σύνδεσή τους.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός ανήγγειλε την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας από τις αρχές του 2012 για όλους τους πελάτες, εκτός των οικιακών και των μικρών επιχειρήσεων.

Την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας περιορίστηκε στο 77,3 % της συνολικής ζήτησης (από 85,6 % το 2009, έχασε δηλαδή περίπου 8 μονάδες) καθώς δραστηριοποιούνται στην αγορά νέοι προμηθευτές ρεύματος ή μεγάλοι καταναλωτές στρέφονται σε απευθείας εισαγωγές.

Για το 2011 η ΔΕΗ αναμένει επίσης δύσκολες συνθήκες και αυξάνει (υπερτετραπλασιάζει) την πρόβλεψη για απλήρωτους λογαριασμούς.
Αναφορικά με τα τιμολόγια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός τόνισε ότι έχουν ήδη γίνει αρκετά βήματα για τον εξορθολογισμό τους, περιορίζοντας μερικώς τις αρνητικές επιπτώσεις από την απώλεια πελατών υψηλού περιθωρίου κέρδους και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού.
Πηγή: skai.gr