Πυρετός διαβουλεύσεων στο οικονομικό επιτελείο

Πυρετός διαβουλεύσεων στο οικονομικό επιτελείο ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης στη χώρα μας των επικεφαλής της τριμερούς την επόμενη Δευτέρα.

Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσει τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012 - 2014 καθώς και τη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 1 δισεκατομμυρίου 740 εκατομμυρίων ευρώ για τον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Στους εκπροσώπους της τρόικας θα παρουσιαστεί και το πρώτο σχέδιο από το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα υπό την έννοια περικοπής μισθών και συντάξεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Πρόσθεσε ότι θα βρεθούν άλλοι τρόποι για να υπάρξει ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά, χωρίς ωστόσο να τους προσδιορίσει.

Στο μεταξύ, ο σχεδιασμός του κυβερνητικού έργου και ειδικότερα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και το σχέδιο για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα τεθούν στο επίκεντρο διυπουργικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Πηγή: skai.gr