Ανώτερα των εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη της Εθνικής

Τα αποτελέσματα του ομίλου για το 2010 ΕΔΩ

Yπερέβη τις εκτιμήσεις της αγοράς η κερδοφορία της Εθνικής Τράπεζας το 2010, η οποία ανήλθε στα 406 εκατομμύρια ευρώ μειωμένη κατά 56% σε σχέση με το 2009.

Προ των εκτάκτων φορολογικών υποχρεώσεων τα κέρδη του ομίλου για το σύνολο του 2010 διαμορφώθηκαν στα 485 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 50% έναντι του 2009. Σε ό,τι αφορά το δ΄ τρίμηνο του 2010 τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 147 εκατ. ευρώ.

Στα αποτελέσματα συνετέλεσαν σημαντικά και τα κέρδη ύψους 462 εκατ. ευρώ που σημείωσε η θυγατρική της ΕΤΕ Finansbank στην Τουρκία.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους έφτασαν στα 4,15 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 5% σε σχέση με το 2009.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας Βασίλης Ράπανος, «το τραπεζικό σύστημα οφείλει να λάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες που θα του επιτρέψουν να παίξει πρωταγωνιστικό λόγο στην προσπάθεια ανάκαμψης και αναδιάρθρωσης της οικονομίας.»

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Απόστολος Ταμβακάκης τόνισε ότι ο όμιλος παρέμεινε κερδοφόρος, εμφανίζοντας με την πτώση των κερδών να οφείλεται αποκλειστικά σε υψηλότερες προβλέψεις και διαπραγματευτικές ζημίες στις εγχώριες δραστηριότητες.
Πηγή: skai.gr