Μέγαλη η πτώση του τζίρου και στις εκπτώσεις

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την κίνηση της αγοράς κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους οι καταστηματάρχες.

Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, το 7% δήλωσε ότι ο τζίρος κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τον περσινό και μόνο το 3% δήλωσε άνοδο.

Το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πτώση στον τζίρο σε σχέση με πέρυσι κυμάνθηκε από 20% έως 40%. Στο 33% των καταστηματαρχών που συμμετείχαν στην έρευνα η πτώση έφθασε στο επίπεδο του 10% έως 20%, ενώ το 19% δήλωσε πτώση μεγαλύτερη του 40%.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, η χρήση των πιστωτικών καρτών είναι για την φετινή χειμερινή περίοδο δραστικά μειωμένη, γεγονός που πιθανότατα οφείλεται στην υπερχρέωση των καρτών των καταναλωτών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 67% των καταναλωτών χρησιμοποίησε μετρητά για τις αγορές του και το 33% έκανε συνδυασμό πιστωτικών καρτών και μετρητών.

Πολύ μεγάλο ποσοστό εμπορικών επιχειρήσεων θεωρεί ότι το τελευταίο διάστημα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις πωλήσεις, μάλιστα το 84% σε μεγάλο βαθμό, το 5% σε λιγότερο, ενώ μόνο το 3% θεωρεί ότι είναι ανεπηρέαστο από την κρίση.

Σε ποσοστό 40% οι εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα είναι αυτοαπασχολούμενες, ενώ οι 55% από τους ερωτηθέντες πέραν της δικής τους ενασχόλησης με την επιχείρηση απασχολούν έως πέντε εργαζόμενους. Σε ποσοστό 5% οι επιχειρηματίες απασχολούν πάνω από πέντε άτομα προσωπικό.
Πηγή: skai.gr