ΕΒΕΑ: «Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;»

«Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα» αναρωτιέται σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Με αφορμή και την συνέντευξη Τύπου της τρόικας την Παρασκευή, ο κ. Μίχαλος ζητεί αλλαγή των όρων του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευσή τους, καθώς όπως τονίζει, ο επιχειρηματικός κόσμος αντιλαμβάνεται την αδιέξοδο πολιτική.

"Οι τελευταίες ανακοινώσεις των επικεφαλής της τροϊκας, θα πρέπει να έπεισαν και τους τελευταίους υποστηρικτές της εφαρμοζόμενης, σήμερα οικονομικής πολιτικής ότι η χώρα ακολουθεί, όχι μόνο λανθασμένη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη, πορεία" δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

"Η οικονομική αυτή πολιτική είναι λανθασμένη γιατί δεν οδηγεί σε λύσεις, αλλά σε αδιέξοδα, δε δημιουργεί ελπίδες, αλλά ανάγκες νέων θυσιών και νέων αδικιών. Είναι επικίνδυνη γιατί με την πολιτική αυτή, όχι μόνον η ύφεση και η ανεργία διογκώνονται, η αποδιοργάνωση του παραγωγικού μας ιστού διευρύνεται και επιταχύνεται και η ανάπτυξη απομακρύνεται, αλλά κυρίως γιατί η κοινωνική συνοχή οδηγείται με βεβαιότητα πλέον, σε ρήξη καθώς οι αντοχές ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων, εξαντλούνται και ο επιχειρηματικός μας κόσμος αποδεκατίζεται" αναφέρει.

Σημειώνει μάλιστα πως το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η οικονομική φιλοσοφία της τρόικας με την οποία ταυτίσθηκε δεν είναι μονόδρομος και δεν οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων.
Πηγή: skai.gr