«Αξιοποιούμε, δεν εκποιούμε»

«Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και δεν εκποιούμε δημόσια γη». Αυτό δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε ανακοίνωση – απάντηση στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ, ο οποίος μέσω του κυριακάτικου Τύπου ζητά ανεπιφύλακτα την πώληση του Ελληνικού, των παραλιών, αλλά και της ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Ντερούζ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση τάσσεται παγίως κατά των ιδιωτικοποιήσεων για λόγους πολιτικούς και πολιτισμικούς, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν προέβαλε οποιοδήποτε αντεπιχείρημα.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

«Τις αποφάσεις, για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η Ελληνική κυβέρνηση και ουδείς άλλος. Γι' αυτό και οι φερόμενες σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς», καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.
Πηγή: skai.gr