Μόνο για συντονισμό μίλησαν Μέρκελ - Μπαρόζο

Την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των χωρών της ευρωζώνης διατύπωσαν η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, χωρίς να αναφερθούν στη διαφωνία τους ως προς την ενίσχυση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κατά τη διάρκεια δείπνου έξω από το Βερολίνο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας , Μέρκελ και Μπαρόζο "αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση του ευρώ", σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ και συμφώνησαν ότι "η ενίσχυση του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη είναι καθοριστικής σημασίας".

Ο Ζοζέ Μπαρόζο είχε προειδοποιήσει πριν από το δείπνο την Αγγελα Μέρκελ ότι η ευρωζώνη οφείλει να αποφύγει την κωλυσιεργία, αναφερόμενος στην απόρριψη από το Βερολίνο των προτάσεών του για την ενίσχυση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με στόχο την ενίσχυση του ευρώ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις 'Ολι Ρεν βρισκόταν επίσης χθες στη Γερμανία σε μία προσπάθεια να αμβλύνει την αντίσταση των Ελεύθερων Δημοκρατών, κυβερνητικού εταίρου της 'Αγγελας Μέρκελ, ως προς την προοπτική ενίσχυσης των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών Γκίντο Βέστερβέλε, υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Όλι Ρεν ότι δεν επείσθη για την αναγκαιότητα αύξησης των πόρων του Ταμείου.
Πηγή: skai.gr