Κλείσιμο

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια"

"Η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή, δεν εχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το θέμα της εγκατάστασης επιτρόπου του δημοσίου στην 'ΑΣΠΙΣ Πρόνοια'" δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπαπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτώβρη παραιτήθηκε ο δημόσιος επίτροπος που είχε ορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η εταιρία δεν μπορούσε να λειτουργήσει κάτω από τις συνθήκες χάους που επικρατούσαν.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια Παύλος Ψωμιάδης είπε ότι είναι αδύνατον μια ασφαλιστική εταιρία ζωής να πτωχεύσει, σημειώνοντας ότι οι ασφαλισμένοι θα λάβουν τα χρήματά τους από τα αποθεματικά.

Ο κ. Ψωμιάδης είπε επίσης εάν τα χρήματα από τα αποθεματικά δεν επαρκούν τότε τα χρήματα εγγυάται το ελληνικό κράτος.

Αναφορικά με την εγγυητική επιστολή και το εάν είναι πλαστή ή όχι ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Η υπόθεση της ΑΣΠΙΔΟΣ βρίσκεται στην ανάκριση, δηλαδή διεξάγεται έρευνα από τακτική ανακρίτρια για να αποδοθούν ευθύνες. Ο κ. Ψωμιάδης κατηγορείται για κακουργηματική πράξη αναφορικά με την πλαστή εγγυητική επιστολή στην εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης.

Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι η Επιτροπή Αγώνα Διαμεσολαβούντων "Ασπίς Πρόνοια".

Γράψτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε λόγω της παύσης δραστηριοτήτων της ΑΣΠΙΔΟΣ πατώντας ΕΔΩ

Εν τω μεταξύ, ματαιώνονται οι προγραμματισμένες για την Τετάρτη εκδηλώσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφ’αλισης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση αναφέρει ότι τα χρήματα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών.
Πηγή: skai.gr