"Δε φταίει η κρίση για το έλλειμμα"

Την εκτίμηση ότι η αύξηση του ελλείμματος δεν ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ, εξέφρασε η υποψήφια βουλευτής στην Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, στο διαδικτυακό διάλογο πολιτών – πολιτικών του ΣΚΑΪ.gr.

Η κα. Κατσέλη τόνισε ότι τόσο η τρύπα στην οικονομία, όσο και ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, θέλουν αντιμετώπιση και επεσήμανε ότι για να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα πρέπει να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, ενώ για να βγούμε από την κρίση, να τιθασεύσουμε το έλλειμμα.

Η υποψήφια βουλευτής, απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης για αοριστολογία στο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν παρακολουθούν αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ και είπε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μιλά για έξι δισ. ευρώ, που πρέπει να εξοικονομηθούν.

Το πακέτο στήριξης της οικονομίας που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ θα κοστίσει τρία δισ. ευρώ, ενώ χρειάζονται άλλα τρία δισ. για τη μείωση του ελλείμματος. 

Όπως είπε, δύο δισ. θα βρεθούν από τη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο και την περικοπή των δαπανών, άλλα δύο δισ. θα βρεθούν από την κατάργηση χαριστικών ρυθμίσεων και άλλα δύο δισ. θα εξοικονομηθούν από την ενεργοποίηση φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Είπε μάλιστα, ότι το ποσό των ανείσπρακτων οφειλών του Δημοσίου φτάνει τα 31 δισ. ευρώ.

Επίσης είπε ότι θα χρειαστούν άλλα ένα με 1,5 δισ. ευρώ για την αύξηση του προγράμματος των δημόσιων επενδύσεων, τα οποία θα προέρθουν από κοινοτικούς πόρους.

Η κα Κατσέλη είπε ακόμα ότι η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ θα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο είναι να αλλάξει η φορολογική πολιτική και το δεύτερο έχει να κάνει με τα περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με το οποίο θα καταργηθεί το ΕΤΑΚ και θα φορολογείται η μεγάλη περιουσία.

Επιπλέον τόνισε ότι μία τομή που προτείνει το ΠΑΣΟΚ είναι η δημιουργία ενός επαγγελματικού λογαριασμού στις τράπεζες για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τις φορολογικές αρχές, ώστε να καταγράφονται οι δαπάνες και τα έσοδα και βάσει αυτού θα γίνεται φορολογική εκκαθάριση.

Σύμφωνα με την κα. Κατσέλη, αυτό θα βοηθήσει να στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Η κα. Κατσέλη τόνισε ακόμα ότι στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, μέσα στην οποία είναι ο διαχωρισμός της Β περιφέρειας Αθηνών.

Επόμενος καλεσμένος του ΣΚΑΪ.gr είναι ο Μάκης Βορίδης.

Για να συμμετάσχετε στο διαδραστικό διάλογο με τους πολιτικούς, επιλέξτε τον πολιτικό που θέλετε να ρωτήσετε, κάνοντας κλικ στο όνομά του και θέσετε τα ερωτήματά ή τα σχόλια σας.

Λάβετε από ΤΩΡΑ θέση στον ιστότοπο του ΣΚΑΪ.
 
Πέμπτη 1 Οκτωβρίου
Μάκης Βορίδης  
Υποψήφιος Βουλευτής  Περιφέρειας Αττικής - ΛΑΟΣ.
 


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
Λιάνα Κανέλη
Υποψήφια Βουλευτής Α' Αθηνών - ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr