Ρευστή κατάσταση στην υπόθεση ΑΣΠΙΣ

Χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν τους δημόσιους επόπτες, οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν τη Δικαιοσύνη για να προχωρήσουν σε αποσφράγιση των γραφείων. Παράταση χρόνου ζητά σύμφωνα με πληροφορίες ο Ψωμιάδης.

Όμηροι των δικαστικών αποφάσεων παραμένουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, που περιμένουν τους δημόσιους επόπτες να εγκατασταθούν στις εταιρίες και ν΄ αρχίσουν τις αποζημιώσεις των οφειλών. Οι επόπτες από την πλευρά τους περιμένουν το «πράσινο» φως από τη Δικαιοσύνη ώστε να γίνει η αποσφράγιση των γραφείων της ΑΣΠΙΣ, ώστε να λάβουν γνώση των φακέλων της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικαιοσύνη, ο επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης (φωτό) κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο ζητάει παράταση χρόνου για να καταθέσει για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής των 550 εκατομμυρίων ευρώ.

Νομικοί κύκλοι, πάντως, θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε κινηθεί ταχύτερα στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ, καθώς η πλαστογραφία εγγράφου που κατατίθεται σε δημόσιες υπηρεσίες θεωρείται κακούργημα και συνεπώς η κλήτευση του κ. Ψωμιάδη θα έπρεπε να ήταν άμεση.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της εποπτικής αρχής Γιώργος Πέτσας προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και νέες ανακλήσεις αδειών, χωρίς -ωστόσο - να κατονομάζει τις εταιρείες που θα κλίσουν, έτσι ώστε να προστατευτούν οι ασφαλισμένοι.
Πηγή: skai.gr