Iran AP

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Όλες οι εξελίξεις

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα, με την Τεχεράνη πάντως να την υποβαθμίζει, μεταδίδοντας εικόνες κανονικότητας από τις ιρανικές πόλεις. Τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές ως προφύλαξη έναντι πιθανών εναέριων απειλών, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA.

Κλείσιμο

Εκδήλωση ενδιαφέροντος της MIG για την ΕΥΑΘ

Η Marfin Investment Group (MIG) μαζί με την Veolia Environnement και την κατασκευαστική εταιρία Ιόνιος, συγκρότησαν κοινοπραξία η οποία εξέφρασε τη Δευτέρα ενδιαφέρον να συμμετέχει στον διαγωνισμό για την επιλογή στρατηγικού μετόχου στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MIG, η σύνθεση της κοινοπραξίας είναι Veolia 51%, MIG 44%, Ιόνιος 5%.

Η Veolia Environnement είναι η μεγαλύτερη εταιρία υπηρεσιών περιβάλλοντος στον κόσμο. Έχει δραστηριότητες σε όλες τις ηπείρους, σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί πάνω από 336.000 υπαλλήλους. Παρέχει πάνω από 155 χρόνια, υπηρεσίες και λύσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και βιομηχανίες σε τέσσερις τομείς: ύδρευση και αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, ενέργεια και μεταφορές. Η Veolia είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια Παρισίων και Νέας Υόρκης με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 11,5 δισ. ευρώ. Το 2008 η εταιρεία είχε έσοδα 36,2 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 1,9 δισ. ευρώ.

Η Marfin Investment Group είναι όμιλος εταιριών με έδρα την Αθήνα και δραστηριότητες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι εισηγημένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κεφαλαιοποίηση περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Διαθέτει χαρτοφυλάκιο εταιριών στην ευρύτερη περιοχή, σε αμυντικούς κλάδους όπως τρόφιμα, μεταφορές, υγεία, χρηματοοικονομικός τομέας, πληροφορική. Οι εταιρίες του Ομίλου, πραγματοποιούν το 37% των πωλήσεων τους έξω από την Ελλάδα, έχουν παρουσία σε 40 χώρες και σε 22 κλάδους. Απασχολεί πάνω από 56.000 άτομα.

Η Ιόνιος είναι κατασκευαστική εταιρία που έχει εκτελέσει ευρύ φάσμα δημοσίων έργων, όπως κατασκευή δρόμων, λιμανιών, φραγμάτων, δικτύων άρδευσης, αποχέτευσης κ.α. Η εταιρία δραστηριοποιείται πάνω από 25 έτη και διαθέτει γενικό εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και προσωπικό 400 άτομα. Το 2008 η Ιόνιος είχε έσοδα 115 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 20 εκατ. ευρώ.
Πηγή: skai.gr