Ικανοποίηση Ομπάμα για τον προϋπολογισμό
Την ικανοποίησή του για την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού από ο Κογκρέσο, εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Τόνισε ότι η έγκριση έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειές του για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση και την πορεία προς την ανάκαμψη, αλλά πρόσθεσε ότι οι πιστώσεις εξακολουθούν να μην ρέουν τόσο ελεύθερα όσο θα έπρεπε.

"Αυτός ο προϋπολογισμός χτίζει πάνω στα βήματα που έχουμε κάνει τις τελευταίες 100 ημέρες για να βγάλουμε αυτή την οικονομία από την ύφεση, με κατεύθυνση προς την ανάκαμψη και τελικά την ευημερία", αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα στο κείμενο που έχει συντάξει ενόψει της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου.

Η βουλή των αντιπροσώπων ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού με 233 ψήφους έναντι 193, ενώ η Γερουσία το ενέκρινε με ψήφους 53 έναντι 43.

Εναντίον της πρότασης ψήφισαν 17 μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και 4 Δημοκρατικοί Γερουσιαστές.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο