Μειώνει την παραγωγή της η VW

Σε μείωση της παραγωγής της, για πρώτη φορά μετά 25 χρόνια, προχωρεί η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων στην Ευρώπη Volkswagen AG, καθώς επιδεινώνεται η κρίση στον κλάδο παγκοσμίως.

Μεταξύ 60.000 και 92.000 εργαζομένων ενδέχεται να πληγούν από την αναστολή της παραγωγής του γερμανικού ομίλου για μία εβδομάδα.

Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρίας να αποφύγει υπερβάλλουσα παραγωγική ικανότητα σε μία συγκυρία απότομης πτώσης των πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Oι ανταγωνιστές της VW, η Daimler AG και η BMW AG έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια μείωσης των εργατοωρών στις μονάδες παραγωγής τους.

Η μείωσης παραγωγής στην VW λαμβάνει χώρα σε μία ημέρα που το Βερολίνο επανέλαβε την έκκλησή του προς την Opel, τη θυγατρική της General Motors, να παρουσιάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης της πριν εξετάσει η κυβέρνηση Μέρκελ κρατική βοήθεια για τη δοκιμαζόμενη εταιρία.

"Το βήμα αυτό πρέπει να προηγηθεί της απόφασης στην οποία θα καταλήξει το κράτος", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ.
Πηγή: skai.gr