Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Σε υψηλότερα επίπεδα ώθησαν τις μετοχικές τιμές, κατά τις σημερινές πρωινές διαπραγματεύσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, η θετική πρόβλεψη για το 2004 της γαλλικής επιχείρησης κοινής ωφέλειας Suez και η ισχυρή κερδοφορία του γαλλικού ομίλου Carrefour. Κέρδη 2,4% σημείωσε η μετοχή της Suez η οποία προέβλεψε επιστροφή στην κερδοφορία φέτος, καθώς στοχεύει σε περαιτέρω μείωση του κόστους, παρά τις μεγαλύτερες των αναμενόμενων ζημίες που γνωστοποίησε για το 2003.
Ανοδο 1,2% κατέγραψε η μετοχή της υπ` αριθμόν δύο παγκοσμίως εταιρίας λιανικών πωλήσεων Carrefour μετά την ανακοίνωση αύξησης κατά 18,6% των καθαρών κερδών της το 2003 ενώ προέβλεψε περαιτέρω ανάπτυξη φέτος. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκε η ισπανική Telefonica, στον απόηχο δημοσιευμάτων στον ισπανικό Τύπο ότι διεξάγει συνομιλίες για να αποκτήσει τα στοιχεία ενεργητικού στον τομέα κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική της BellSouth Corp. αντί ποσού μεγαλύτερου των 5 δισ. δολαρίων.
Ανοδικά κινήθηκε, τέλος, και η μετοχή της Nokia - η οποία, το 2002, πραγματοποίησε το 9% των πωλήσεών της στην κινεζική αγορά - μετά από δημοσίευμα στην China`s People`s Daily το οποίο, επικαλούμενο πηγές του υπουργείο Πληροφόρησης της Κίνας, υποστηρίζει πως οι πωλήσεις προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, προσωπικών υπολογιστών και συσκευών MP3, θα αυξηθούν φέτος κατά 25%.
Στις 10.36 ώρα Ελλάδος, στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE σημείωνε κέρδη 0,37%. Στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 κατέγραφε άνοδο 0,39% ενώ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax σημείωνε κέρδη 0,46%.
Πηγή: skai.gr