Πρόστιμα από την Επιτροπή Kεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα συνολικού ύψους 58.000 ευρώ επέβαλλε η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς, για παραβάσεις του κώδικα της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Eιδικότερα επεβλήθη:
• πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ στην εταιρία «AΣΤΡΑ ΑΕΕΧ» διότι η ονομαστική αξία αναφοράς των μετοχών επί των οποίων είχε συνάψει σύμβαση πώλησης με σύμφωνο επαναγοράς υπερέβη το 50% των τοποθετήσεων της εταιρίας επί των μετοχών αυτών.
• πρόστιμο ύψους 24.000 ευρώ στην εταιρία «ΜΑRKET» Α.Χ. Ε.Π.Ε.Υ. και 12.000 ευρώ στην εταιρία «ΜERIT» Α.Χ.Ε για παραβάσεις της απόφασης 2/213 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αφορούν τις συναλλαγές με πίστωση (margin account).
Aκόμη η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς απαγόρευσε: Τη λειτουργία των ΑΕΛΔΕ «HOLD&BUY» και «ΤRΙΑS FINANCE» που εδρεύουνστην Αθήνα, επειδή μετά από έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της αγοράς και αποφάσισε την άρση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της ΑΕΛΔΕ «ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ» και την επιβολή προστίμου ύψους 14.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΛΔΕ.
H E.K. ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛ.ΠΙΣ.) των κοινών μετοχών της εταιρίας «FHL MERMEREN COMBINAT AD» στην Ελληνική Αγορά Αναδυόμενων Κεφαλαιαγορών (Ε.ΑΓ.Α.Κ.). Η συγκεκριμένη εταιρία είναι θυγατρική της «MAΡΜΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ» και εδρεύει στη FYROM. Η έγκριση που δόθηκε σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της Ε.ΑΓ.Α.Κ. Η Ε.ΑΓ.Α.Κ είναι μια νέα αγορά του Χ.Α. που δημιουργήθηκε με τον νόμο 2533/97 και απευθύνεται σε εταιρίες που έχουν την έδρα τους και δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες αγορές. Τα ΕΛ.ΠΙΣ. είναι διαπραγματεύσιμες αξίες που αντιπροσωπεύουν μετοχές που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές εταιρίες.
Kατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Xρηματιστηρίου Aθηνών, ενεκρίθη το ενημερωτικό δελτίο της Λάμψα η οποία θα πραγματοποιήσει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με μετρητά.
Eιδικότερα η εταιρία θα εκδώσει 6.104.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης ευρώ 7,50 με αναλογία 4 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές.
Eπίσης το δ.σ του XA ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση νέων μετοχών για 17 συνολικά εισηγμένες.
Το Δ.Σ ενημερώθηκε για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας «ΝΤΕΣΠΕΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» σε «INTERSONIC ADVANCED TECHNOLOGIES ΑΝΩΝΥΜOΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ - ΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» και του διακριτικού της τίτλου σε «ΙNTERSONIC S.A.».
Για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας «ΙΜΑΚΟ ΜΗΝΤΙΑ ΝΕΤ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε. Μ.Μ.Ε.» σε «ΙΜΑΚΟ ΜΗΝΤΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» και του διακριτικού της τίτλου σε «ΙΜΑΚΟ MEDIA S.A.». Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «Π.Γ».
Πηγή: skai.gr