Δ. Καλόγερος: «Στον αέρα» 2.200 εργαζόμενοι της Γενικής»

Με αφορμή την πώληση της Γενικής Τράπεζας, ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θέλει να πάρει μια ρεβάνς απέναντι στην αποχώρηση Deutsche Bank
«Εμείς δεν ξέρουμε τις σκοπιμότητες, τις οποίες υπάρχουν, αλλά όχι μόνον θέλει να πάρει ρεβάνς ίσως είναι μια υποθήκη και μια καλή υπηρεσία προς τον κ. Σιράκ που θα μεταβεί 14 Φεβρουαρίου, μπας και πάρει την ψήφο του να πάει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να μη δώσουμε το στίγμα των πολιτικών ευθυνών. Και εξάλλου και ο κ. Καραμανλής εχθές -όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης- στήριξαν τον αγώνα μας. Και ο Καραμανλής το επεσήμανε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδος».
Για την πώληση της Τράπεζας
«Για μας είναι κακή μέρα σήμερα. Από τις πληροφορίες που έχουμε οι στρατηγοί, οι οποίοι έχουνε πάρει άνωθεν εντολή στο δήθεν ανεξάρτητο μετοχικό ταμείο -και όπως διέρρευσε στον τύπο- από τον κ. Σημίτη και τους συναρμόδιους υπουργούς να κλείσουν το θέμα με εξευτελιστικούς όρους και χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επικουρικό μας ταμείο»
Για το μέλλον των υπαλλήλων
«Το μέλλον είναι αβέβαιο, διότι οι εργαζόμενοι με σωρεία επιστολών προς τον πρόεδρο του μετοχικού ταμείου στρατού, ζητούσαμε κατ` επανάληψη να μας δείξει και τις τρεις προσφορές. Εμείς δε διαλέγαμε εργοδότη, θέλαμε να δούμε πως μας διασφαλίζανε. Δυστυχώς όμως απέφευγε και κρυβόταν από χωρίον σε χωρίον ο κ. Ρούσος, ο οποίος σήμερα θα πάρει την απόφαση, ο δοτός κ. Ρούσος».
Ερωτηθείς για το εάν δίνονται εγγυήσεις
«Καμία εγγύηση. Δε γνωρίζουμε απολύτως τίποτα, δεν μας έχουνε ενημερώσει. Στις προτάσεις που έχουνε κάνει οι Γάλλοι δεν αναφέρεται για το προσωπικό, να δεσμευτούνε για τις θέσεις εργασίας και για όλα τα άλλα, τα οποία προανέφερα».
«Μιλάμε για 110 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και για 2.200 εργαζομένους».
«Εμείς καταγγείλαμε με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία περί όλων των σκανδάλων που τα ανέφερε και ο τύπος του εξωτερικού».
Πηγή: skai.gr