Αλλαγές στο πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Golden Visa» με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Κίνα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 15 Οκτωβρίου, η επίσημη επίσκεψη του υπουργού, στην Κίνα, στο πλαίσιο της οποίας υπογράφτηκε το επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022, μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε στην 3η Σύνοδο της Διευθύνουσας Επιτροπής του διμερούς πλαισίου συνεργασίας, στο Πεκίνο, όπου οι δύο χώρες υπέγραψαν το επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022, το οποίο αφορά την προώθηση της συνεργασίας σε βασικούς τομείς, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η μεταποίηση, η έρευνα και ανάπτυξη και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το υπουργείο Εμπορίου και συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Γιου Ξιάνχουα, με τον οποίο συζήτησαν για τις εμπορικές συμφωνίες των δύο χωρών.

Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε ως κύριος ομιλητής σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «2020 Overseas Investment Summit», στη Σαγκάη, η οποία είχε ως βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός εστίασε στις υπό ψήφιση αλλαγές του ρυθμιστικού πλαισίου για το πρόγραμμα «Golden Visa» με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές.