Γιασικεβίτσιους: «Μεγάλη επιτυχία που φτάσαμε μέχρι εδώ»

Η Ζαλγκίρις έκανε την έκπληξη φτάνοντας στο Final-4 της Euroleague για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια, με το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας να πιστώνεται στον τεχνικό Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος παρουσίασε μια καλοκουρδισμένη μηχανή στην κανονική περίοδο και τα playoffs. 

Ο «Σάρας» αναφέρθηκε στη μονομαχία του με τον Ζέλικο Ομπράνοβιτς, με τον οποίο συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό στο Final-4 του 2009. Επίσης, μίλησε για τη διαδικασία που ακολούθησε η Ζαλγκίρις για να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: 
- Για τη μονομαχία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ευτυχώς δεν παίζουμε ένας εναντίον ενός με εκείνον σε αυτό το σημείο. Ξέρουμε τη δυσκολία του αγώνα, παίζουμε με τους πρωταθλητές. Είμαστε έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι». 

- Για το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει τον Ομπράντοβιτς, του οποίου υπήρξε παίκτης πριν από 9 χρόνια: «Αν είσαι στο Final-4 και παίζεις με τον Ζέλικο θεωρείται μεγάλη επιτυχία, γιατί έχεις φτάσει μέχρι εδώ. Είμαι σίγουρος πως θα είναι προετοιμασμένοι και θα παίξουν καλό μπάσκετ. Γι' αυτό είμαστε στο Final-4. Ελπίζω πως θα κάνουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι». 

- Για την διαδικασία που ακολούθησε η Ζαλγκίρις για να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο: «Όπως κάνει κάθε προπονητής, δουλεύεις καθημερινά σε μικρά πράγματα. Είναι μια καθημερινή διαδικασία. Είμαι τυχερός γιατί έχω παίκτες που θέλουν να βελτιώνονται, που δίνουν το 100% και θέλουν να ακούσουν συμβουλές. Προσπαθούμε να μην κοιτάμε πολύ μακριά ως Ζαλγκίρις. Βλέπουμε τα πράγματα μέρα με τη μέρα. Θα θέλαμε να κάνουμε την έκπληξη με τη Φενέρμπαχτσε. Πάμε βήμα-βήμα, είναι πιο εύκολο».
Πηγή: sport-fm.gr