Tim Laman: Η φύση στο κάδρο - Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των πουλιών - Δείτε φωτογραφίες

Ο φωτογράφος παρουσιάζει την ίβιδα στη Βενεζουέλα, πτινολορυγχίδες στην Ινδονησία, πιγκουίνους στην Ανταρκτική και άλλα πτηνά από έξι ηπείρους

Τα πουλιά είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στο νέο βιβλίο του Αμερικανού φωτογράφου του National Geographic, Τιμ Λέιμαν «Bird Planet. A Photographic Journey».

Ο φωτογράφος παρουσιάζει την ίβιδα στη Βενεζουέλα, πτινολορυγχίδες στην Ινδονησία, πιγκουίνους στην Ανταρκτική και άλλα πτηνά από έξι ηπείρους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Laman (@timlaman)

Βιολόγος και εξερευνητής, καθώς και λαμπρός δημιουργός εικόνων, ο Τιμ Λέιμαν έχει περάσει χιλιάδες ώρες για περισσότερα από 30 χρόνια σφηνωμένος σε κορυφές δέντρων, συχνά σε απομακρυσμένες ζούγκλες, με την ελπίδα ότι ο προσεκτικός σχεδιασμός και η καλή τύχη θα ευθυγραμμιστούν για την τέλεια φωτογραφία, αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Laman (@timlaman)

Το «Bird Planet» ταξιδεύει τον αναγνώστη στον κόσμο των πουλιών. Το μεγάλο του επίτευγμα - φωτογράφισε όλα τα γνωστά είδη παραδεισένιων πουλιών περνώντας 18 μήνες στη Νέα Γουινέα στη διάρκεια οκτώ ετών - είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του βιβλίου, όπως και οι επισκέψεις του στους πιγκουίνους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Laman (@timlaman)

Με απίστευτες γνώσεις τόσο για τη φύση όσο και για τη φωτογραφία, ο Λέιμαν δημιούργησε τον τέλειο οδηγό για το βασίλειο των πουλιών, επισημαίνεται.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Laman (@timlaman)

Στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Harry N. Abrams, ο Τιμ Λέιμαν έχει συμπεριλάβει ανέκδοτες ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τον χρόνο, την προσπάθεια και την έρευνα που χρειάζεται για να φωτογραφίσει, όπως όταν προσγειώθηκε από ελικόπτερο στα ακατοίκητα βουνά Φόγια στη Νέα Γουινέα με τροφή και προμήθειες για τρεις εβδομάδες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Laman (@timlaman)

Πηγή: skai.gr