Θεσσαλονίκη: Ψάχνοντας τον Νέμο στα σκουπίδια– Καρότσι, δίκυκλα, πατίνια στο Θερμαϊκό (vid)

Δύσκολο θα ήταν να βρεις το συμπαθέστατο ψαράκι της Disney Νέμο στο βυθό του Θερμαϊκού λόγω της ρύπανσης... Δεκάδες μεταλλικά αντικείμενα, μερικά από τα οποία είχαν αναπτύξει στην επιφάνειά τους ολόκληρο θαλάσσιο οικοσύστημα, εντόπισε το υποβρύχιο drone που σάρωσε χθες Σάββατο τμήμα του Θερμαϊκού Κόλπου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης επισημαίνει σε ρεπορτά του το voria.gr. 

Ένας μεταλλικός κάδος απορριμμάτων, ένα μηχανάκι και ένα καρότσι σούπερ μάρκετ είναι μερικά από αυτά που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, ρυπαίνοντας το περιβάλλον, και τα οποία είδε στην οθόνη του ο αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Γιώργος Μίνος, μέσω της κάμερας που διαθέτει το τηλεκατευθυνόμενο όχημα.

Συνολικά το GPS του drone εντόπισε 45 στίγματα από μεταλλικά αντικείμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ηλεκτρικά πατίνια καθώς και εξωλέμβιες μηχανές, ποδήλατα και μηχανάκια. Τα ογκώδη απορρίμματα, όπως δήλωσε κατά τη χθεσινή επιχείρηση ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, πρόκειται να ανασυρθούν με σκάφος εντός 10 με 15 ημερών, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν. Εχθές μάλιστα ανασύρθηκε ένα ποδήλατο, που βρισκόταν σε ρηχά νερά στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

 

Σημειώνεται πως η χθεσινή δράση, που αναπτύχθηκε από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, αποτελεί το τρίτο σκέλος της επιχείρησης καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

 

 

Πηγή: skai.gr