Τα φυτά που βλέπεις στο Pinterest και θα κάνουν πιο «πράσινο» το σπίτι σου

Τα φυτά και τα λουλούδια προσθέτουν χρώμα και θετική ενέργεια στο χώρο σου και δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων διακόσμησης.

Εκτός από όμορφα, τα φυτά είναι ικανά να μεταμορφώσουν κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου, χωρίς να κάνεις μεγάλες και ακριβές αλλαγές. Κι αν αγαπάς και λίγο παραπάνω την εξοχή και θέλεις να τη φέρεις στο διαμέρισμά σου τότε η παρακάτω λίστα σε αφορά.

Πόθος

Αυτό το φυλλώδες πράσινο φυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή αν είσαι αρχάρια στη φάση με τα φυτά. Τοποθέτησε το σε φωτεινό σημείο αλλά όχι σε σημείο με απευθείας έκθεση στον ήλιο. Συγχωρεί και τυχόν λάθη στο πότισμα! Αν όμως έχεις κατοικίδιο να γνωρίζεις πως δεν είναι ασφαλές για το ζωάκι σου και μπορεί να είναι τοξικό. Αν το επιλέξεις τοποθέτησε το κάπου ψηλά.

Ιβίσκος

Ο ιβίσκος, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια εσωτερικού χώρου. Το βρίσκεις σε πολλά χρώματα ενώ η περίοδος ανθοφορίας του διαρκεί από την άνοιξη μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου. Ο ιβίσκος χρειάζεται αρκετό φως, γι’ αυτό η καλύτερη θέση είναι δίπλα σε κάποιο παράθυρο.

Αλόη

Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα αλλά χρειάζεται αρκετό φως. Είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές της ιδιότητες για την επιδερμίδα. Προτίμησε να την τοποθετήσεις σε φωτεινό σημείο και να την ποτίζεις μία φορά την εβδομάδα.

Μπονσάι

Είναι περισσότερο έργο τέχνης, παρά φυτό. Τα μπονσάι ξεκίνησαν από την Ιαπωνία κι έκαναν τον γύρο του κόσμου πολύ γρήγορα. Είναι σίγουρα ένα φυτό-στολίδι. Προτίμησε να το τοποθετήσεις σε φωτεινό σημείο, κοντά σε κάποιο παράθυρο.

Ορχιδέα

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα λουλούδι για να έχω πάντα στο σπίτι θα ήταν σίγουρα η ορχιδέα. Είναι προσωπικό αγαπημένο και πάντα έχω μία στο σπίτι. Όμως θέλει φροντίδα και προστασία από το κρύο και τον αέρα ενώ αγαπά τον ήλιο.

Κρίνο της Ειρήνης

Το κρίνο της ειρήνης είναι τόσο όμορφο όσο και συμβολικό λουλούδι, το οποίο σίγουρα θα έχεις λάβει ή δώσει ως δώρο. Πολλοί λένε πως βοηθάει στην καλή ροή της ενέργειας στο σπίτι. Είναι εύκολο στη φροντίδα του, τοποθετείται σε σκιερό μέρος και χρειάζεται ελάχιστο πότισμα.

Φτέρη

Η Φτέρη εκτός από όμορφο καλλωπιστικό φυτό είναι και άκρως ινσταγκραμική, όπου και να την τοποθετήσεις. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά χρειάζεται φωτεινή θέση χωρίς άμεση έκθεση στη δυνατή ηλιακή ακτινοβολία Θέλει τακτικό πότισμα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σανσιβέρια/ Γλώσσα της Πεθεράς

Η Σανσιβέρια ή Γλώσσα της Πεθεράς είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι κατάλληλη ακόμα και για το υπνοδωμάτιό σου καθώς βοηθά στον καθαρισμό του αέρα και συμβάλλει έτσι στην καλύτερη ποιότητα ύπνου. Είναι πολύ προσαρμοστική και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση ούτε και πολύ φως. 

Τα λουλούδια και τα φυτά είναι ο ωραιότερος τρόπος να ανανεώσεις το σαλόνι ή το δωμάτιο σου. Κυρίως γιατί πάντα θα σου φτιάχνουν τη διάθεση και πάντα θα σε χαλαρώνουν. Ειδικά αν δεν σκοπεύεις να μετακομίσεις άμεσα σε ένα πιο ‘’πράσινο’’ μέρος, φέρε το ‘’πράσινο’’ μέρος σε σένα!

Διαβάστε επίσης:

Λες και δεν αρκούσαν τα red flags στις σχέσεις τώρα έχουμε και τα κίτρινα, τα πράσινα και τα πορτοκαλί σημάδια

Πόσο καιρό μπορείς να κρατάς τον κιμά που σου περίσσεψε στην κατάψυξη για να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει χαλάσει;

Πηγή: savoir ville