Σακελλαροπούλου: Οι προτεραιότητές μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Να δώσει όλες τις δυνάμεις της για να εκπληρώσει το νέο θεσμικό της ρόλο, δεσμεύθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής.

«Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, και από πολλά χρόνια μέλος της ΕΕ, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης, πολιτισμού και Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση και βελτίωση της θέσης αυτής, είναι η διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Μιλώντας για τις δύσκολες συνθήκες και τις προκλήσεις του 21ου αιώνα σε διεθνές επίπεδο, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, την κλιματική αλλαγή, τη μαζική μετακίνηση πληθυσμών και την συνεπακόλουθη ανθρωπιστική κρίση, την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου, τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς. Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων πρόσθεσε, υπερβαίνει τα κράτη και απαιτεί διεθνή συνεργασία.

«Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο ενός κλίματος ηρεμίας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, η οικονομική ανάπτυξη, η αντιστροφή της φυγής των νέων στο εξωτερικό και η προστασία των αδυνάμων αποτελούν προτεραιότητες».

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μετέβη στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου με τους αντιπροέδρους.

Πηγή: skai.gr