Μια διαφήμιση που χωρίς να μιλά έχει πολλά να μας πει

Η χρήση της νοηματικής δεν είναι η πλέον συνήθης για τις διαφημίσεις…

Αυτή η διαφήμιση όμως είναι πολύ διαφορετική από αυτές που μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, αφού χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσει το μήνυμα που θέλει.
Μεταφερόμαστε σε ένα θεατρικό σκηνικό λοιπόν και η παράσταση αρχίζει… 

Ο κωμικός παίρνει θέση και ξεκινά να μιλά. Οι ακροατές γελούν. Θα θύμιζε μια ακόμα παράσταση stand-up comedy αν δεν έλειπε κάτι. Τα λόγια. Κάτι που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο αλλά για τους συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής, δεν είναι.   

Το μήνυμα είναι άμεσο
Οι ακούοντες, όπως είναι λογικό δεν καταλαβαίνουν πολλά και… κάπως έτσι καταλαβαίνουν πως είναι να είσαι αποκλεισμένος από την επικοινωνία.

Πώς είναι να ζεις σε έναν κόσμο που δεν μιλάει τη γλώσσα σου; 
Αυτό το ερώτημα θέτει η νέα καμπάνια της ΔΕΗ, με έναν ευρηματικό τρόπο και με μια διαφήμιση που όσοι δεν μιλάνε την ελληνική νοηματική γλώσσα, δεν μπορούν εκ πρώτης να καταλάβουν. 
Και κάπως έτσι, βάζει τη συντριπτική πλειονότητα των τηλεθεατών στον κόσμο των ανθρώπων με προβλήματα ακοής. Εκεί όπου ακόμα και απλές καθημερινές δουλειές όπως το να συνεννοηθείς με μια υπηρεσία, δεν είναι κάτι απλό
  
Η ΔΕΗ, μέσα από αυτή την καμπάνια, ανοίγει τον δρόμο στον κοινωνικό πολιτισμό, τη συμπερίληψη και την άριστη εξυπηρέτηση προς όλους!


Η καμπάνια επικοινωνεί τη νέα υπηρεσία «Εξυπηρέτηση για όλους» (serviceforall.dei.gr) που λάνσαρε πρόσφατα η ΔΕΗ για ανθρώπους με προβλήματα ακοής: που μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με την εταιρία για όποιο θέμα έχουν μέσω τριμερούς βιντεοκλήσης με παρουσία διερμηνέα και δυνατότητα προβολής υπότιτλων. 
Μια υπηρεσία που προάγει την έννοια της συμπερίληψης δίνοντας ένα σαφές μήνυμα από την πλευρά της ΔΕΗ: πώς όλοι πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εξυπηρέτηση και την επικοινωνία. 


*Στην καμπάνια συμμετείχε ο Πάνος Κατσής, ηθοποιός και stand-up comedian από το Θέατρο Κωφών Ελλάδος ενώ στο κοινό της παράστασης συμμετείχαν αποκλειστικά άτομα από την κοινότητα των κωφών.