Δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης στην Πλατεία Βικτωρίας από τον Δήμο Αθηναίων (ΦΩΤΟ)

Οι συντονισμένες δράσεις καθαριότητας-απολύμανσης και αποκατάστασης σε πολυσύχναστα σημεία όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων συνεχίστηκαν σήμερα στην Πλατεία Βικτωρίας, στην 6η Δημοτική Κοινότητα.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας από νωρίς το πρωί σκούπισαν σχολαστικά την πλατεία ενώ στη συνέχεια τόσο ο χώρος της πλατείας όσο και τα γύρω πεζοδρόμια «σφουγγαρίστηκαν» με τα νέα ειδικά μηχανήματα που απελευθερώνουν με μεγάλη πίεση ζεστό νερό- ατμό (έως 98 βαθμούς Κελσίου) καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας ταυτόχρονα.

Ταυτόχρονα οι βαφείς του τμήματος ειδικών εργασιών έβαψαν όλα τα παρτέρια για να αποκατασταθεί η αρχική εικόνα τους ενώ βάφτηκαν και τα παγκάκια καθώς και τα μεταλλικά καλύμματα ηλεκτρικών πινάκων. Επίσης αφαιρέθηκαν όλα τα παλιά και φθαρμένα επιδαπέδια καλαθάκια και αντικαταστάθηκαν με καινούργια.

«Η καρδιά των επιχειρήσεων καθαριότητας χτυπά καθημερινά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της Αθήνας. Σπάσαμε μία «συνήθεια» πολλών ετών που ήθελε την προσοχή και τη φροντίδα του δήμου μόνο στο κέντρο της πόλης. Για εμάς, κέντρο της πόλης είναι κάθε γειτονιά και κάθε γωνιά της Αθήνας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τις δράσεις καθαριότητας-αποκατάστασης που συνεχίζονται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες παράλληλα με το τακτικό καθημερινό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας που εντατικοποιείται μέρα με τη μέρα με την προσθήκη νέων «εργαλείων» τα οποία συμβάλουν στην βελτίωση της εικόνας της πόλης και της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.

Πηγή: skai.gr