Ανεξέλεγκτη η λαθροθηρία στην Ελλάδα

Έρευνα του ΣΚΑΪ φέρνει στην επιφάνεια δεκάδες περιπτώσεις βαρβαρότητας εις βάρος σπάνιων ειδών της πανίδας από ασυνείδητους, οι οποίοι εγκληματούν χωρίς να τους ελέγχει κανείς.

Δεκάδες τραυματισμένα ζώα που φτάνουν στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα, καταμαρτυρούν τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει η λαθροθηρία στην Ελλάδα.

Οι υπάλληλοι του Κέντρου, δέχονται καθημερινά καταγγελίες για λαθροθήρες που δρουν σε ολόκληρη τη χώρα, κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας.

Πάρνηθα, Λαμία, Πύργος, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Πίνδος, είναι οι περιοχές όπου λαθροκυνηγοί σκοτώνουν άγρια ζώα, ακόμη και αρκούδες και νανόχηνες, ένα από τα πλέον σπάνια και προστατευόμενα είδη.

Οι δασονόμοι δηλώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να ελέγξει τους κυνηγούς, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αν και τα κρούσματα λαθροθηρίας είναι πολλά, ελάχιστοι δράστες έχουν συλληφθεί, αρκετοί εκ των οποίων έχουν αθωωθεί με μόνο μία επίπληξη από το Δικαστή.

Τη προστασία της πανίδας στη χώρα μας, την έχουν αναλάβει κατά κύριο λόγο εθελοντές, οι οποίοι με δικά τους έξοδα περιπολούν στα βουνά.
Πηγή: skai.gr