Νερό: Πολύτιμο αγαθό

Εκστρατεία για την εξοικονόμηση νερού πραγματοποιεί από τη Δευτέρα ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή, σε συνεργασία με τη Μεσόγειος SOS και το Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων τρόποι εξοικονόμησης νερού από τα νοικοκυριά και ορθολογική χρήση των υδάτων στην αγροτική δραστηριότητα.

Επίσης θα καταδειχθεί η απώλεια νερού λόγω των απαρχαιωμένων δικτύων σε πολλές περιοχές της χώρας.

• • src=/upload_files/Image/Grafika
Στη γεωργία δαπανάται το 85% του νερού που καταναλώνουμε συνολικά ετησίως, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο λέκτορας στο τμήμα αξιοποίησης φυσικών πόρων του Γεωπονικού πανεπιστημίου Χρήστος Καραβίτης.

Όπως είπε το υπόλοιπο 12% πηγαίνει στα αστικά κέντρα και μόνο το 3% στην βιομηχανία.

Ημερίδα με θέμα το ''Περιβάλλoν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης'' διοργανώθηκε το πρωΐ της Δευτέρας από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Μιλώντας στην ημερίδα, ο έλληνας Επίτροπος για το Περιβάλλον, Σταύρος Δήμας, διαβεβαίωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του πριν από την κρίσιμη σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές, στην Κοπεγχάγη, το 2009.

Από την πλευρά του, ο ακαδημαϊκός και καθηγητής, Χρήστος Ζερεφός, επισήμανε ότι τα κυρίαρχα θέματα στο μέλλον θα είναι η λειψυδρία και η αύξηση της θερμοκρασίας, γι' αυτό το λόγο η κοινωνία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.
Πηγή: skai.gr