Δυναμικές κινητοποιήσεις

Στη Βουλή το θέμα του μολυσμένου νερού στα Οινόφυτα με το τοξικό και καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο, ενώ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να υδροδοτηθεί άμεσα η περιοχή από την ΕΥΔΑΠ ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας.

Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του εφιάλτη απόρριψης αποβλήτων στον Ασωπό ζητά με ερώτηση που κατέθεσε και η βουλευτής του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη.

Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των επιθεωρητών περιβάλλοντος ζήτησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής Θανάσης Κατσιγιάννης.

Με εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ συναντήθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος Οινοφύτων με αίτημα την άμεση σύνδεση της περιοχής και του Σχηματαρίου με την ΕΥΔΑΠ. Την Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί αμέσως χωρίς αναστολές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νικόλας Παπαγγελής, πρόεδρος Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Βοιωτίας.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία πρέπει κάποια στιγμή να αποδώσει στο νομό Βοιωτίας αυτά που χρωστάει απο τις άπειρες γεωτρήσεις.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωρόπουλος, ζήτησε επίσημη μελέτη για τις αιτίες θανάτου στην περιοχή.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος, πρόεδρος ομοσπονδίας συλλόγων Ωρωπού υποστήριξε ότι το 80% των θανάτων στα Οινόφυτα, αποδίδεται σε καρκίνο.
Πηγή: skai.gr