Κλείσιμο

Παραλίες υπό ομηρία

Βρωμιά και εγκατάλειψη είναι το σκηνικό στη πλειοψηφία των ακτών, της νοτιοανατολικής Αττικής.

Τόνοι σκουπιδιών από ασυνείδητους πολίτες παραμένουν εκτός των ειδικών κάδων, καθώς οι αρμόδιες αρχές δεν τα περισυλλέγουν.

Στην παραλία της Λούτσας, μια έκταση, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ψάθα που στρώνουν οι λουόμενοι, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε αυτοσχέδια χωματερή.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι και κάνουν τις δικές τους προτάσεις για την αξιοποίηση της έκτασης, με τη δημιουργία ενός πάρκου ή ακόμη την ανέγερση ενός αναψυκτηρίου.

Θλιβερή είναι η εικόνα και στον Μαραθώνα.

Ξεχασμένες ομπρέλες σαπίζουν στην άμμο, εγκαταλελειμμένες καντίνες με πληθώρα απορριμμάτων παραμένουν αμετακίνητες στην παλιά τους θέση.

Ίδια εικόνα και στην παραλία του Σχοινιά. Εκτός από την ακτή, η ανύπαρκτη οικολογική συνείδηση κάποιων προσέβαλε και το Οικολογικό Κέντρο της περιοχής, στο οποίο φρόντισαν να αφήσουν ως αναμνηστικό... τα τάπερ και τα μπουκαλάκια του νερού τους.

Υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι ωστόσο και ο φορέας διαχείρισής του, καθώς δεν φαίνεται να αξιοποιεί τα εκατομμύρια που εισπράττει για τη διαφύλαξή του, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά