Πρόβλημα για τις θαλάσσιες χελώνες

Στις ακτές της βόρειας Ιταλίας οι θαλάσσιες χελώνες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το χειμώνα συνήθως μεταναστεύουν προς το νότο. Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες στις θάλασσες όμως, φαίνεται να τις έχουν μπερδέψει...

Η θάλασσα της Λιγουρίας στην βόρεια Ιταλία μοιάζει ειδυλλιακή, αλλά κάτω από την επιφάνειά της, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Η χώρα πέρασε τον πιο ζεστό χειμώνα των τελευταίων δύο αιώνων, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του νερού να έχει ανέλθει στους 19 βαθμούς, αντί των 1213, που θα ήταν η φυσιολογική της εποχής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αλλαγή αυτή προκαλεί προβλήματα στις χελώνες της περιοχής. Πολλές από αυτές σώθηκαν, αφού προηγουμένως είχαν βρεθεί σε κίνδυνο, επιπλέοντας με δυσκολία, ή αναίσθητες στο νερό.

Οι θαλάσσιες χελώνες μεταναστεύουν προς τον νότο κάθε χειμώνα, ακολουθώντας τα θερμότερα ρεύματα που θα τους εξασφαλίσουν τροφή... και επιστρέφουν τον Ιούνιο. Την χρονιά αυτή όμως, μάλλον βρέθηκαν σε σύγχυση, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και έμειναν εκεί που βρίσκονταν.

Η αυξανόμενη θερμοκρασία έχει σοβαρή επίδραση σε ολόκληρο το οικοσύστημα. Όταν μεταβάλλεται όπως στην περίπτωσή μας που αυξάνεται έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές αλλαγές στους ζώντες οργανισμούς που μας περιβάλλουν.

Σε αυτό το ενυδρείο παρέχεται φροντίδα στις χελώνες, αλλά οι υπέυθυνοι δεν μπορούν ακόμα να τις ελευθερώσουν, αφήνοντάς τις πίσω στη θάλασσα. Αν το κάνουν, τα ζώα θα αντιμετωπίσουν και πάλι τις ίδιες δυσκολίες.
Πηγή: Πηγή: ΒΒC