Ομορφαίνει η Φωκίωνος Νέγρη με συντονισμένη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων

Συντονισμένη δράση στον ιστορικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων και τα πρώτα αποτελέσματα της είναι ήδη ορατά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ύστερα από  εντολή του Κώστα Μπακογιάννη, η Διεύθυνση Πρασίνου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σάκη Κολλάτο, ολοκληρώνει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας το στρώσιμο με έτοιμο γκαζόν από την Πλατεία Κυψέλης μέχρι και την οδό Δροσοπούλου. Παράλληλα, φυτεύονται  διάφορα είδη μεγάλων δέντρων ανάμεσα στα οποία φοίνικες αλλά και πολλά εποχιακά φυτά.

Τα παγκάκια βάφονται, ενώ διορθώνονται και τα κάγκελα που υπάρχουν σε όλο το μήκος του δρόμου.
Επίσης, τα τρία σιντριβάνια που βρίσκονται στην Φωκίωνος Νέγρη καθαρίστηκαν και φωτίστηκαν από την Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού, όπως φωτίστηκε με αντικατάσταση όλων των χαλασμένων λαμπτήρων το σύνολο του ιστορικού δρόμου.

Τα έργα συνεχίζονται τις επόμενες μέρες ενώ θα υπάρξει μέριμνα ώστε οι παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονται να συντηρηθούν  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ανάλογες δράσεις θα γίνουν σταδιακά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες.





Πηγή: skai.gr