Κλείσιμο

Ποιός θα σώσει τον Αρτέμη; (video)

Την εμφάνισή του στην Ιπποκράτειο πολιτεία, σε κατοικημένη περιοχή έκανε ο Αρτέμης, ένα νεαρό αρσενικό ελάφι στην προσπάθειά του να βρει λίγη τροφή.

Ο Αρτέμης φαίνεται να είναι τραυματισμένος, όπως συμπέραναν και οι κάτοικοι της περιοχής που τον εντόπισαν, καθώς έχει σπασμένα κέρατα από τη δεξιά πλευρά και κουτσαίνει, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν ο τραυματισμός του οφείλεται σε διαμάχη του με κάποιο άλλο ζώο ή αν τον χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο. 

Οι κάτοικοι που τον εντόπισαν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφεραν πως τα ελάφια επισκέπτονται συχνά την περιοχή κυρίως κατά τη θερινή περίοδο προς αναζήτηση τροφής. Μάλιστα τα έχουν δει να διασχίζουν και τον δρόμο, συνήθως τη νύχτα, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Ο κ. Τόλλης Θεόδωρος και η κ. Πολυχρονιάδου Ήβη, καταγγέλουν στον ΣΚΑΪ, την αδιαφορία των δασαρχείων για την κατάσταση αυτή. Συγκεκριμένα η κ. Πολυχρονιάδου, αναφέρει πως συνομίλησε με το Δασαρχείο του Καπανδριτίου, στο οποίο υπάγεται η περιοχή και της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Στην συνέχεια επικοινώνησε με το Δασαρχείο της Πάρνηθας, καθώς εκεί έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για την διάσωση ζώων και θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ωστόσο και από κει δεν υπήρξε σαφής απάντηση.

Η κ. Πολυχρονιάδου επικοινώνησε, επίσης, με την οργάνωση ΑΝΙΜΑ και την κ. Γανωτή για τον Αρτέμη και η μόνη λύση που δίνεται είναι να πιαστεί και να ναρκωθεί έτσι ώστε να μπορέσει κάποιος κτηνίατρος να τον εξετάσει.

Η αδιαφορία από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι απαράδεκτη και ο φοβισμένος Αρτέμης. Οι κάτοικοι της περιοχής μέχρι στιγμής του παρέχουν νερό και τροφή. Ευτυχώς το φοβισμένο ελαφάκι δεν βγαίνει προς τον δρόμο.

Πηγή: Χαρά Σώτα