Becerradas: To βάρβαρο ισπανικό έθιμο με εξόντωση νεαρών μοσχαριών (video)

Εκατοντάδες χωριά στην Ισπανία εφαρμόζουν ένα αιματηρό έθιμο σε πανηγύρια τους. Πρόκειται για τις becerradas (μπεσεράδας), είδος ταυρομαχιών όπου νεαρά μοσχάρια βασανίζονται στην αρένα, τις περισσότερες φορές μέχρι θανάτου.

Ο ταύρος του βίντεο του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle δεν είναι ούτε δύο χρόνων, παρόλαυτα εξαναγκάζεται να λάβει μέρος στην μπεσεράδα. To βάρβαρο ισπανικό έθιμο, έχει ως αποτέλεσμα τον βασανισμό του νεαρού ζώου μέχρι θανάτου με δόρατα και αλυσίδες. 

«Οι ταυρομαχίες μπεσεράδας είναι ιδιαίτερα σκληρές… Μοσχάρια των οποίων τα κέρατα είναι ακόμη μικρά, βασανίζονται μέχρι θανάτου από χωρικούς… Συχνά νέους και άπειρους που μετατρέπουν την ταυρομαχία σε ένα απόλυτο σφαγείο» δήλωσε ισπανίδα εκπρόσωπος φιλοζωϊκής οργάνωσης στην Deutsche Welle. 

Πάντως, οι ακτιβιστές κατάφεραν να ανασταλεί η θανάτωση ταύρων με την ταυρομαχία να είναι αναίμακτη και τα δόρατα να μην είναι αιχμηρά. Ωστόσο, οι χωρικοί αντιδρούν έντονα σε ό,τι θεωρούν ότι απειλεί την παράδοσή τους. «Δεν έχει πλάκα έτσι… Οι ταύροι πάντα σκοτώνονταν. Έδιναν μάχη» σημειώνει ένας από τους υποστηρικτές των ταυρομαχιών. 

Αλλά και με τις αναίμακτες ταυρομαχίες οι ταύροι καταρρέουν από την εξάντληση και γι’ αυτό οι φιλόζωοι θέλουν την πλήρη κατάργηση του εθίμου, με συνέπεια οι θιασώτες του αιματηρού «σπορ» να απειλούν ακόμη και τη ζωή τους.

Δείτε το βίντεο (προσοχή σκληρές εικόνες)