Λήψη άμεσων μέτρων για το Πάρκο Τρίτση ζητά ο Δήμος Ιλίου από τον Χατζηδάκη

Να αναλάβουν την ευθύνη οι αρμόδιοι και να ληφθούν μέτρα για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το Πάρκο Τρίτση ζητά ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος.

Τον γύρο της Ελλάδας κάνουν, τις τελευταίες ώρες, εικόνες ντροπής για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του λεκανοπεδίου, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Ένας μοναδικός τόπος περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ιστορικών αναφορών και περιπάτου στην Αττική που αδυνατεί πλέον να αναδείξει τις αρετές του, αφού ο Φορέας Διαχείρισης (ΝΠΙΔ, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας) που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να το φροντίζει και να το προστατεύει, το έχει καταδικάσει σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη.

Την επιτακτική ανάγκη να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την
κατάσταση που επικρατεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην επιστολή που απευθύνεται στον κ. Χατζηδάκη, λόγω αρμοδιότητας για το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, ο κ. Ζενέτος περιγράφει την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο μεγαλύτερος
πνεύμονας πρασίνου του λεκανοπεδίου, με αποκλειστική ευθύνη του Φορέα και παραθέτει σχετικό
φωτογραφικό υλικό.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Ιλίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το Πάρκο, έχει μεταχειριστεί όλα τα μέσα που του παρέχει ο Νόμος για την προστασία του ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια, ιστορικής σημασίας, απόφασή του στις 14.01.2016, ζήτησε την αποκλειστική διαχείρισή του, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους. Παρόλα αυτά απευθυνόταν, μέχρι σήμερα, σε ώτα μη ακουόντων.

Ως αποτέλεσμα είναι το Πάρκο να περιέλθει πλέον σε τραγική κατάσταση και ο Δήμος να αναγκαστεί να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα».

Σημειώνεται, ότι με το Δήμαρχο Ιλίου επικοινώνησε άμεσα ο Γ. Γ του Υπουργείου Κωνσταντίνος
Αραβώσης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί και δεσμεύτηκε να δώσει προτεραιότητα στο ζήτημα.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι η επιστολή, συνοδευόμενη από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, κοινοποιήθηκε και στους προέδρους των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΕ, ΑΣΔΑ) ενώ το επόμενο διάστημα, ο κ. Ζενέτος θα ζητήσει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του Πάρκου.
Πηγή: skai.gr