Λαμία: Ποινή φυλάκισης 16 μηνών σε λυκειάρχη - Πυροβόλησε και σκότωσε γάτα

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ επέβαλε το Δικαστήριο Λαμίας σε εκπαιδευτικό που πυροβόλησε και σκότωσε γάτα. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων με πρωταγωνιστή Διευθυντή Λυκείου της Φθιώτιδας και η υπόθεση εκδικάστηκε την Παρασκευή 

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο εκπαιδευτικός βγήκε από το σπίτι του κρατώντας αεροβόλο όπλο, σημάδεψε το γάτο που εκείνη την ώρα ζευγάρωνε και τον πυροβόλησε.


Όπως αναφέρει το Lamianow.gr, το άτυχο ζώο δέχθηκε τη σφαίρα στην σπονδυλική στήλη, και ενώ είχε κανονιστεί να χειρουργηθεί ώστε να του αφαιρεθεί το βλήμα, απεβίωσε.

Ο φιλοζωικός σύλλογος απευθύνθηκε σε ιατρείο στην Λάρισα προκειμένου οι κτηνίατροι να αποφανθούν για την κατάσταση του γατούλη αλλά και το πως θα μπορούσε να αφαιρεθεί η σφαίρα που έχει σφηνωθεί στην ραχοκοκαλιά του και μάλιστα είχε βρεθεί άκρη αλλά δυστυχώς το άτυχο ζώο δεν άντεξε.   Â“Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την περιοχή μας, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους της εκπαίδευσης” τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος Λαμίας, που βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να “υπερασπιστεί” το γατάκι.



Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη του δηλώνοντας φιλόζωος αφού και ο ίδιος όπως ανέφερε έχει κυνηγόσκυλα τα οποία φροντίζει με επιμέλεια. Φαίνεται όμως πως το δικαστήριο δεν πείστηκε τον καταδίκασε σε 16 μήνες φυλάκιση και του επέβαλε το χρηματικό πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος. Η υπόθεση θα απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη αφού ο εκπαιδευτικός κατέθεσε έφεση.