Ο Night King εξαπλώθηκε και στο βασίλειο των μυγών

Είδος μύγας που ανακαλύφθηκε πριν λίγα χρόνια στην Αυστραλία ονομάστηκε προς τιμήν του Βασιλιά της Νύχτας, του εμβληματικού κακού του Game of Thrones.

Η paramonovius nightking, που έχει μήκος 1 εκατοστό, απαντάται κατά την διάρκεια του χειμώνα σε ένα μικρό τμήμα της δυτικής Αυστραλίας, και το τρίχωμά της θυμίζει το ιδιαίτερο στέμμα που έφερε ο Βασιλιάς της Νύχτας στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά του HBO.

Επιπλέον, σύμφωνα με εντομολόγο που μίλησε στο BBC, οι θηλυκές paramonovius nightking εναποθέτουν τα αυγά τους στα σώματα άλλων εντόμων και τα νεογνά τους τρώνε το «θύμα» τους από το εσωτερικό, μετατρέποντάς τα κατά κάποιο τρόπο σε «ζόμπι» – όπως ο Βασιλιάς της Νύχτας εξουσίαζε νεκρούς ανθρώπους.

Το όνομα επελέγη από έναν διδακτορικό φοιτητή στην Οργάνωση Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η μύγα είναι όντως ένα προηγουμένως άγνωστο είδος και είναι λάτρης του Game of Thrones.

Το νέο είδος ανήκει στην κατηγορία μυγών που μοιάζουν με μέλισσες.

Οι βιολόγοι εκτιμούν πως οι μύγες ανέπτυξαν εξελικτικά αυτή την ομοιότητα ώστε να αποθαρρύνουν πουλιά θηρευτές, τα οποία γνωρίζουν πως οι μέλισσες έχουν κεντρί.

Η paramonovius nightking είναι ένα από τα 230 νέα είδη που έλαβαν ονομασίες από την Οργάνωση Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας.
Πηγή: skai.gr