Θεολόγος Φθιώτιδας: Χορεύοντας με τα δελφίνια στα κρυστάλλινα νερά

Μοναδικές στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς ενός κοπαδιού δελφινιών κατέγραψε η κάμερα της ομάδας Up Drones στον Θεολόγο Φθιώτιδας.

Τα υπέροχα θηλαστικά συνελήφθησαν από την κάμερα του drone να ερωτοτοτροπούν, να φλερτάρουν με τον φακό και να χορεύουν στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου της Αταλάντης.

Όπως γράφουν οι συντελεστές του μαγευτικού αυτού βίντεο, «μπορεί να έχουμε γυρίσει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη κινηματογραφώντας της ατελείωτες ομορφιές της. Μπορεί να έχουμε αντικρύσει ξαφνικά μπροστά μας από ένα αερόστατο η μια τριήρης μέχρι το ομορφότερο ίσος super Yacht στον κόσμο.

Αλλά όταν μπροστά σου συναντάς τα πιο αξιαγάπητα θηλαστικά στον κόσμο τότε αυτή τη συνάντηση θα την θυμάσαι για μια ζωή».

Όπως αναφέρει το WWF Greece, τα ελληνικά πελάγη έχουν το προνόμιο να φιλοξενούν τέσσερα είδη δελφινιών. Το ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), το ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus), το σταχτοδέλφινο (Grampus griseus) και το κοινό δελφίνι (Delphinus delphis). Όλα τα δελφίνια έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού με τη βοήθεια του οποίου προσανατολίζονται, εντοπίζουν την τροφή τους και επικοινωνούν μεταξύ τους. Μια επικοινωνία με κώδικες που δεν θα μπορούσε εύκολα να φανταστεί κανείς για ένα θαλάσσιο θηλαστικό.

Δυστυχώς όμως, παρότι είναι τόσο αξιαγάπητα, ο άνθρωπος παραμένει ο μοναδικός φυσικός τους εχθρός. Πετρελαϊκή ρύπανση, μόλυνση από τη συσσώρευση τεχνητών χημικών ενώσεων στους ιστούς τους, όχληση, κλιματική αλλαγή, ηχορύπανση, παρενόχληση από σκάφη αναψυχής, στρατιωτικές ασκήσεις και έρευνες για υδρογονάνθρακες απειλούν όλα τα είδη δελφινιών αλλά και τα υπόλοιπα θαλάσσια θηλαστικά.

Μπορούμε να μάθουμε να ζούμε μαζί και να μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι; Ας το ανακαλύψουμε!

Απολαύστε το υπέροχο βίντεο: