Εγκαίνια Περιβαλλοντικού Πάρκου στα Ιωάννινα παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Το «παρών» στα εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα θα δώσει την Πρωτομαγιά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων» έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποτελώντας έναν Πολυχώρο Ανακύκλωσης, με παροχή ανταποδοτικού κινήτρου.

Το ανταποδοτικό αντίτιμο (το οποίο είναι 3 € λεπτά ανά 1 συσκευασία) που παρέχει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ για τις συλλεγόμενες συσκευασίες, θα ενισχύσει τον εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό σκοπό της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», που βοηθά τις λιγότερο ευνοούμενες κοινωνικές ομάδες και βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσής τους, µέσω της παροχής κάθε δυνατής βοήθειας.

Πρόκειται για δράση της Μητρόπολης Ιωαννίνων, η οποία αναπτύσσεται σε εκτάσεις του Καμπέρειου Ιδρύματος, στην παραλίμνια περιοχή.

Χθες Τρίτη ξεκίνησε μεγάλη εκστρατεία ανακύκλωσης, με σκοπό τα Γιάννινα να κάνουν ένα ρεκόρ προκειμένου πάρουν θέση στο βιβλίο Γκίνες. Η εκστρατεία ανακύκλωσης θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 7 Μαΐου στις οκτώ το πρωί.

Σημειώνεται ότι στο τέλος της τελετής των εγκαινίων, οι επίσημοι Συμμετέχοντες (Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωστής Δήμτσας κ.α.) θα ανακυκλώσουν στον Πολυχώρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που έχει τοποθετηθεί στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων».