Κλείσιμο

Άφηνε σκυλιά αλυσοδεμένα σε άθλια κατάσταση – Συνελήφθη από την ΕΛΑΣ (vid)

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη κηδεμόνας των λεγόμενων «βαρελόσκυλων» μετά την άμεση κινητοποίηση του ΑΤ Κισσάμου, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Το ΑΤ Κισσάμου κινητοποιήθηκε μετά από ενημέρωση που έλαβε μέσω e-mail ο σύλλογος ότι «στο Χαλασέ Κισσάμου στο μοναδικό κύριο δρόμο υπάρχουν δύο σκύλοι σε άθλιες συνθήκες που μένουν σε βαρέλια αλυσοδεμένοι σαν εργαλείο… και μάλιστα στο ίδιο σημείο, χειμώνα-καλοκαίρι».

Το μήνυμα συνοδευόταν και από το παρακάτω βίντεο. Από πλευράς του, ο διοικητής του Α.Τ. Κισσάμου, διαβεβαίωσε τους ζωόφιλους για την άμεση κινητοποίηση από μεριάς του, αφού πλέον οι κακοποιήσεις ζώων διώκονται αυτεπάγγελτα.

“Σε λίγη ώρα, δύο αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο, βρήκαν τα ζώα και  διαπίστωσαν ότι έφεραν ηλεκτρονική σήμανση, αλλά δεν ήταν καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος, και συμπληρώνει: 

“Παρόλα αυτά, ερεύνησαν την περιοχή, εντόπισαν τον κηδεμόνα και τον συνέλαβαν ακολουθώντας την αυτόφωρη διαδικασία και αύριο θα οδηγηθεί στο δικαστήριο. Βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα για την παθητική κακοποίηση και την παράβαση των συνθηκών ευζωίας τους, αφού παραδέχτηκε ότι είναι δικά του.




Πηγή: zarpanews.gr