«Ναι» στη σφαγή ελεφάντων και στην κονσερβοποίησή τους λέει η Μποτσουάνα

Την άρση της τετραετούς απαγόρευσης στο κυνήγι ελεφάντων προτείνει η κυβέρνηση της Μποτσουάνα, ύστερα από μήνες δημοσίων συναντήσεων και διαβουλεύσεων, σύμφωνα με το BBC. 

Έκθεση του υπουργικού συμβουλίου δίνει το πράσινο φως στη σφαγή τους ενώ συστήνει και τη χορήγηση άδειας για την κονσερβοποίηση του κρέατος των μεγάλων θηλαστικών, προκειμένου να διατεθεί ως τροφή για κατοικίδια.

Στην Μποτσουάνα εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 130.000 ελέφαντες αριθμός που κάποιοι εκτιμούν πως είναι πολύ μεγάλος για το οικοσύστημα και πως προκαλεί αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στην άγρια ζωή και τους ανθρώπους.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως ο τουρισμός αυξήθηκε σημαντικά μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης και πως η άρση της μπορεί να βλάψει τη φήμη της χώρας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Ο κλάδος αυτός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την Μποτσουάνα μετά την εξόρυξη διαμαντιών.

Ο πρόεδρος της χώρας Μασίσι χαιρέτισε την έκθεση και θα προχωρήσει σε περαιτέρω διαβουλεύσεις πριν την εφαρμογή όσων προτείνονται.
Πηγή: skai.gr