Οργή για ζωολογικό κήπο που κάνει ολική αφαίρεση νυχιών σε λιοντάρια (vid)

Τις έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και προβληματισμένων γονέων έχει προκαλέσει η τακτική ζωολογικού κήπου στην Παλαιστίνη να υποβάλλει τα λιοντάρια του σε ολική αφαίρεση των νυχιών, προκειμένου τα μικρά παιδιά να μπορούν να τα πλησιάζουν και να παίζουν μαζί τους, σχεδόν όπως θα έπαιζαν με έναν σκύλο και μια γάτα.

Το ζήτημα μάλιστα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν η σελίδα της φιλοζωικής οργάνωσης φορ πόουζ ( Four Paws) έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο όπου οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου ,που ονομάζεται Ραφάι και βρίσκεται στην Γάζα, φαίνονται να έχουν τοποθετήσει ένα ναρκωμένο λιοντάρι 14 μηνών πάνω σε αυτοσχέδιο χειρουργικό τραπέζι και με εργαλείο που παραπέμπει σε… κλαδευτήρι του αφαιρούν τα νύχια.

Το βίντεο έχει προκαλέσει πλήθος οργισμένων σχολίων εκπροσώπων φιλοζωικών οργανισμών αλλά φιλόζωων οι οποίοι υπογραμμίζουν πως τα ζώα υποβάλλονται σε μαρτύρια, καθώς όχι μόνο δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες για κτηνιατρικές επεμβάσεις, αλλά και η ίδια η αφαίρεση των νυχιών από μόνη της, είναι μια αμφιλεγόμενη πρακτική που επιβαρύνει τον οργανισμό των αιλουροειδών και αντιτίθεται στην φύση τους.

Την ίδια ώρα που οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων εξεγείρονται κάνοντας λόγο για βαρβαρότητα που προκαλεί μέγιστο πόνο στα ζώα, ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου Μοχάμεντ Τζούμα, υποστηρίζει πως η πρακτική έχει ως στόχο να κάνει τα λιοντάρια λιγότερο επικίνδυνα κι επιθετικά για τους ανθρώπους.

« Δεν πρόκειται για βαρβαρότητα αλλά για πράξη που στοχεύει να φέρει χαμόγελο στα παιδιά.»

Εκφράζει ο κτηνίατρος Φαγέζ Αλ Φαγιάτ, προσθέτοντας παράλληλα  το γεγονός πως τα λιοντάρια είναι «ακίνδυνα» και άρα προσεγγίσιμα από τους επισκέπτες αναμφισβήτητα θα φέρει περισσότερο κόσμο στον ζωολογικό κήπο που ήδη καλείται να ανταπεξέλθει σε εξαιρετικά υψηλά κόστη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εξίσου μεγάλη μερίδα κόσμου παρατηρεί πως λαμβάνοντας υπ όψιν το γεγονός πως τα λιοντάρια έχουν έτσι κι αλλιώς πολύ κοφτερά και μεγάλα δόντια, το να αφήνονται ελεύθερα δίπλα σε μικρά παιδιά παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνο.
Πηγή: Mirror
Πηγή Βίντεο: Facebook