Υπάρχει τελικά η μυθική μαύρη λεοπάρδαλη.Φωτο της μετά από 100 χρόνια (vid)

Υπάρχει τελικά, όπως αποδεικνύεται, η -μέχρι πρότινος- «μυθική», αφρικανική μαύρη λεοπάρδαλη, γνωστή και ως «μαύρος πάνθηρας».

Οι βιολόγοι επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του θρυλικού, μέχρι σήμερα, αιλουροειδούς, για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια. Το αιλουροειδές τελευταία φορά είχε αποθανατιστεί το 1909 στην Αιθιοπία.

Η επιβεβαίωσε ήρθε μέσω του φωτογραφικού φακού ενός βετεράνου φωτογράφου που ειδικεύεται στα ζώα της άγριας φύσης, του Γουίλ Μπύραρντ Λούκας, ο οποίος εντόπισε την λεοπάρδαλη στην Κένυα χρησιμοποιώντας ένα μηχανισμό που ενεργοποιεί αυτόματα την κάμερα όταν πλησιάσει το νυκτόβιο ζώο.

Ο φωτογράφος πήγε στην περιοχή όταν πληροφορήθηκε από κατοίκους ότι το ζώο τριγυρνούσε εκεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για μήνες πάσχιζε να εντοπίσει το μυθικό ζώο και τελικά κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη της στο σκοτάδι.

Το μαύρο χρώμα της λεοπάρδαλης οφείλεται σε μελανισμό, μια πολύ σπάνια πάθηση που δίνει στο ζώο σκούρο χρώμα. Είναι αντίθετη πάθηση από τον αλφισμό, αυτή που δίνει σε ένα ζώο, αλλά και στους ανθρώπους, ένα εντελώς λευκό χρώμα στο δέρμα ή στο τρίχωμα.

Πηγή: skai.gr