Υποβρύχια σύγκρουση: Δύο χελώνες μαλώνουν ενώ κολυμπούν (βίντεο)

Κάτι από... χελωνονιντζάκια θύμισαν δύο χελώνες που άρχισαν να μαλώνουν "για ασήμαντη" (ή μάλλον άγνωστη) αφορμή. Το σύντομο βίντεο δείχνει τις δύο χελώνες να συγκρούονται ενώ κολυμπούν κάτω από το νερό σε μια άγνωστη τοποθεσία.

Στο βίντεο βλέπουμε μια αρσενική κόκκινη χελώνα να κολυμπάει μπροστά σε μια άλλη και να γαργαλάει τα μάγουλα και το λαιμό της και με τα μακριά νύχια της.

Οι "χελώνες με τα κόκκινα αυτιά" ή "Trachemys scripta elegans" είναι ίσως το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο είδος χελωνών, και θεωρούνται εξαιρετικά περίεργες. Μια μέσου μεγέθους χελώνα προσδιορίζεται καλύτερα από το κόκκινο, ή μερικές φορές κίτρινο, σημάδι που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το μάτι της.

Είναι κυρίως υδρόβιες, καθώς βγαίνουν έξω από το νερό μόνο για να γεννήσουν τα αυγά τους ή για να μεταναστεύσουν σε μια άλλη λιμνούλα, εάν προκύψει η ανάγκη. Σαν υδρόβιες, οι ενήλικες τρέφονται κυρίως με υδρόβια βλάστηση.

Τρομάζουν εύκολα και γλιστρούν αμέσως στο νερό από το σημείο που λιάζονται, εξού και το όνομά τους "Trachemys scripta elegans".

Εντοπίζονται σε σημαντικούς αριθμούς σε μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της νότιας Βιρτζίνια, της βόρειας Φλόριντα και του Κάνσας, της Οκλαχόμα και του Νέου Μεξικού. Αυτού του είδους οι χελώνες μπορούν επίσης να βρεθούν στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και στα βορειοδυτικά μέρη της Νότιας Αμερικής.