Ανατροπή: Αυτό είναι πλέον το ταχύτερο ζώο στη γη

Η «τσίτα» (γατόπαρδος) ή η γαρίδα «Μάντις» δεν είναι τα ζώα με την πιο γρήγορη κίνηση στο ζωικό βασίλειο, αλλά το τροπικό μυρμήγκι «Δράκουλας».

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι δαγκάνες του εν λόγω εντόμου μπορούν να αρπάξουν κάτι με ταχύτητα που φθάνει τα 90 μέτρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή πάνω από 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Πρόκειται για την πιο γρήγορη κίνηση που έχει καταγραφεί στη φύση μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ζωολογίας 'Αντριου Σουάρεζ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας επιστημών "Royal Society Open Science", σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», χρησιμοποίησαν βίντεο υψηλής ταχύτητας και ακτίνες-Χ για να καταγράψουν την κίνηση του μυρμηγκιού και να απεικονίσουν τρισδιάστατα την ανατομία του, έτσι ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς φθάνει τόσο γρήγορες ταχύτητες.

Οι «Δράκουλες» (είδος Mystrium camillae) τριγυρίζουν συνήθως κάτω από την επιφάνεια και αν συναντήσουν κάτι…νόστιμο, συνήθως κάποιο άλλο έντομο όπως τερμίτη, του επιτίθενται αστραπιαία, το σκοτώνουν και μετά το κουβαλάνε στη φωλιά τους.

Τα συγκεκριμένα μυρμήγκια ζουν κυρίως στις τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, σε μεγάλες υπόγειες κοινωνίες ή μέσα σε κορμούς μεγάλων δέντρων, έτσι σπάνια γίνονται ορατά.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο YouTube: