H Apple δημιουργεί ταμείο 300 εκατ. για «πράσινη» ενέργεια στην Κίνα

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τις Προεδρικές «προσταγές» για αποχώρηση από την συνθήκη του Παρισιού και φαίνεται πως στέλνει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ για τον οικονομικό πόλεμο «δασμών» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

H Apple ανακοίνωσε σήμερα πως έχει ήδη εξοικονομηθεί ένα κεφάλαιο 300 εκατ. ευρώ το οποίο θα δαπανηθεί σε προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κίνα.

Σημειώνεται πως η Κίνα έχει δεσμευθεί να μειώσει σημαντικά τόσο το ενεργειακό της αποτύπωμα όσο και τα επίπεδα μόλυνσης στη χώρα αποτελώντας βασικό μέλος της συνθήκης των Παρισίων.

Κατά την ανακοίνωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από την συνθήκη των Παρισίων δια στόματος Ντόναλντ Τραμπ, ο επικεφαλής της αμερικανικής Apple Τιμ Κουκ είχε τονίσει πως «η χώρα χρειάζεται ήρεμες προσεγγίσεις από την πλευρά της Ουάσινγτον».

Η Apple κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της στην Κίνα από όπου έχει επιλέξει να κάνει και μεγάλο κομμάτι της διανομής τους. Σημειώνεται τέλος πως η κινεζική αγορά είναι και μία από τις πλέον σημαντικές για την αμερικανική εταιρεία.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ