Σπάνιο είδος χελώνας μπλοκάρει την ανέγερση νοσοκομείου στην Κορσική

To Νοσοκομείο Notre-Dame-de-la-Misericorde της Κορσικής ήταν προγραμματισμένο να τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη του 2019. Όπως φαίνεται όμως οι υπεύθυνοι λογάριασαν χωρίς τον... ξενοδόχο, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος χελώνας, γνωστό ως Hermann.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί έργα οδοποιίας, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση στο νοσοκομείο. Η κατασκευή του νέου δρόμου έχει ήδη καθυστερήσει για διοικητικούς λόγους, ενώ αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα πιο πολύ καθώς η παρουσία των σπάνιων ερπετών αποτρέπει την έναρξη των εργασιών.

«Πρόκειται για ένα απειλούμενο είδος. Για κάθε τέτοιο έργο μεγάλης κλίμακας, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφικές για αυτές τις χελώνες. Πριν από την κατασκευή ενός δρόμου μήκους 5 χιλιομέτρων, πρέπει να σεβόμαστε κάθε εκατοστό του οικοσυστήματος», λέει ο Maximilian Lambert ειδικός στις χελώνες του είδους Hermann.

Οι αρμόδιοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει πλέον μελέτες σε συνεργασία με την υπηρεσία των εθνικών δρόμων, ενώ έχουν επισπεύσει παράλληλα τις διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί ένας νέος χώρος για τη μετεγκατάσταση των σπάνιων ερπετών.

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας αναζητά τώρα μία έκταση 1200 στρεμμάτων προκειμένου να μεταφέρει τις χελώνες
Πηγή: skai.gr