2+1 επεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης με το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» ή και χωρίς αυτό

Η στιγμή που περίμενες για να βελτιώσεις και να αναβαθμίσεις την ενεργειακή απόδοση του χώρου σου, να δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα σε κάθε περίσταση και να γλιτώσεις χρήμα, έφτασε!
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης του «Εξοικονομώ κατ’ οίκων 2018» άνοιξαν και πλέον το όνειρο για ένα σπίτι που θα καλύπτει οικονομικά και αποτελεσματικά κάθε ανάγκη για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό είναι πιο κοντά από ποτέ. 
Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου «Μελέτη σύγκρισης τεχνο-οικονομικών αποτελεσμάτων διάφορων ενεργειακών παρεμβάσεων σε κτήρια του ελληνικού δυναμικού» του 2018 στις περισσότερες περιπτώσεις η καλύτερη δυνατή επένδυση από όλες τις επεμβάσεις (μόνωση, τζάμια, κουφώματα, θέρμανση) για ένα υφιστάμενο σπίτι στην Ελλάδα είναι η επέμβαση στο σύστημα θέρμανσης και δη η εγκατάσταση είτε λέβητα αερίου συμπύκνωσης είτε αντλίας θερμότητας.

Σε ποια λύση όμως είναι προτιμότερο να καταφύγεις; Σε αντλία θερμότητας ή σε λέβητα συμπυκνώσεως
Να διαλέξω αντλία θερμότητας;
Οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν με ρεύμα, «αντλώντας» θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον. Ο συντελεστής απόδοσης τους COP μπορεί να ξεπεράσει το 5, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο την κατανάλωση ηλεκτρισμού. Κατ' αυτόν τον τρόπο η  προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης και ψύξης γίνεται  προσιτή σε όλους, είτε ενσωματωθούν οι αντλίες θερμότητας στο υπάρχον σύστημα θέρμανσης είτε χρησιμοποιηθούν ως ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως.
Απαιτούν ελάχιστο χώρο για την εγκατάστασή τους και αποτελούν δοκιμασμένη λύση για ανακαινίσεις, εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων θέρμανσης, καθώς και ιδανική λύση για νέες κατασκευές. 




Επιλέξιμες αντλίες θερμότητας στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2018» μπορείς να βρεις στη Θερμογκάζ. Οι αντλίες θερμότητας aroTHERM χαρακτηρίζονται από σύγχρονο και μοντέρνο σχεδιασμό που τις καθιστά ιδανικές για κάθε χώρο, διαθέτουν συμπιεστή με τεχνολογία inverter που παρέχει μέγιστη απόδοση σε όλες τις συνθήκες, ενώ φέρνουν στις πλάτες τους τη γνωστή ποιότητα Vaillant, του κορυφαίου γερμανικού οίκου κατασκευής συστημάτων θέρμανσης.

Να προτιμήσω λέβητα συμπυκνώσεως; 
Οι λέβητες αερίου συμπύκνωσης από την άλλη, αποτελούν μια αξιόπιστη και οικονομική πρόταση για κάθε σύγχρονο νοικοκυριό. Εκμεταλλεύονται τα τεχνολογικά προηγμένα και δοκιμασμένα συστήματα καύσης αερίου  για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη σε θέρμανση και ζεστό νερό χρήσεως, αποτρέποντας έτσι την υψηλή κατανάλωση καυσίμων που προκύπτει από τους συμβατικούς λέβητες αερίου ή τους λέβητες πετρελαίου.
Οι λέβητες συμπύκνωσης ecoTEC της Vaillant μπορούν να σου προσφέρουν μοναδικά οφέλη χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Έχουν μικρές διαστάσεις οπότε εγκαθίστανται σχεδόν παντού ενώ είναι εύκολοι και οικονομικοί στη συντήρησή τους χάρη στον εργονομικό τους σχεδιασμό.
Επιπλέον η γερμανική ποιότητα κατασκευής σου εγγυάται  τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά τους, ενώ η ενεργειακή τους σήμανση – από τις υψηλότερες στην αγορά -  σου δείχνει την εξοικονόμηση που θα πετύχεις.



Ή και τα δύο;
Αν δεν έχετε ακόμα αποφασίσει μεταξύ λέβητα αερίου συμπύκνωσης ή αντλίας θερμότητας υπάρχει πάντα και ο συνδυασμός, καθώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα και των δύο συστημάτων!  Το υβριδικό σύστημα αντλίας θερμότητας aroTHERM και λέβητα αερίου ecoTEC της Vaillant προσφέρει όλα τα ανωτέρω πλεονεκτήματα αυτόματα και αποτελεσματικά. Το σύστημα επιλέγει μόνο του, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις ανάγκες του σπιτιού και τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου ποια από τις δύο πηγές να χρησιμοποιήσει, ώστε να έχετε πάντα τη μέγιστη οικονομία. Και το καλύτερο! Τα συστήματα της Vaillant είναι ευέλικτα, και η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σταδιακά, αρχίζοντας από τον λέβητα αερίου.

Πάντως ότι και αν διαλέξετε  οι συσκευές της Vaillant συνοδεύονται από 5ετή εγγύηση, γεγονός που καθιστά την επιλογή μίας συσκευής Vaillant την πιο έξυπνη κίνηση που μπορείς να κάνεις για το σπίτι σου.

Vaillant
H ικανοποίηση της σωστής επιλογής

Πηγή: Advertorial