Στους ουραγούς της ΕΕ η Αθήνα στην καθαριότητα

Σχεδόν έξι στους δέκα Αθηναίους είναι δυσαρεστημένοι με το επίπεδο καθαριότητας στην πόλη, με την ελληνική πρωτεύουσα να καταλαμβάνει μια από τις χειρότερες θέσεις ανάμεσα στις πρωτεύουσες των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που βασίζονται σε μετρήσεις του 2015, το 59% των κατοίκων της ευρύτερης Αθήνας απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο με το πόσο καθαρή είναι η πόλη.

Το 41% δήλωσε ικανοποιημένο, όμως μόλις εννέα στους εκατό Αθηναίους εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση με το επίπεδο καθαριότητας που παρατηρούν στην πρωτεύουσα.

Η Αθήνα ήταν έβδομη από το τέλος ανάμεσα στις 28 πρωτεύουσες της ΕΕ.

Μακράν πιο βρώμικη πόλη θεωρείται η Ρώμη, όπου περισσότεροι από εννέα στους δέκα κατοίκους δήλωσαν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο καθαριότητας στην Αιώνια Πόλη.



Χειρότερες από την Αθήνα θεωρούνται επίσης η Μπρατισλάβα, η Σόφια, το Βουκουρέστι, η Μαδρίτη και η Βουδαπέστη, ενώ σε οριακά καλύτερη θέση είναι το Βερολίνο, με μόλις το 45% των Βερολινέζων να δηλώνουν έστω ελαφρά ικανοποιημένοι με την καθαριότητα στην πόλη τους.

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται το Λουξεμβούργο, όπου το 95% δήλωσε μάλλον ή πολύ ικανοποιημένο με το πόσο καθαρή είναι η πόλη τους. Ακολουθούν η Βιέννη (90%) και η Λουμπλιάνα (88%).

«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης αναδείχτηκε πόλη Βέντσπιλς, στην Λετονία, όπου το 99% δήλωσε λίγο έως πολύ ικανοποιημένο με την καθαριότητα, ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε μια ακόμα λετονική πόλη, η Βαλμιέρα, με 97%.
Πηγή: skai.gr